Filteri

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kuna

Košarica (0)

5 stvari koje sigurno niste znali da Pablo ljekarnici rade

24.09.2020

Ako želite stručno savjetovanje o zdravlju, navratite u jednu od naših ljekarni. Uvijek ste dobrodošli!

Ljekarnik radi puno više od samog izdavanja lijekova. Znat će vam reći smijete li jesti brokulu uz lijekove protiv zgrušavanja krvi, pomoći će vam u odabiru najboljeg oblika vitamina C za vaš želudac i kožu te slično. Pablo ljekarnik je stručnjak za lijekove i puno više od toga.

1. Od šume vide stablo

Glavni posao Pablo ljekarnika je osigurati sigurnu primjenu lijekova. Bilo da se radi o lijekovima koji se uzimaju trajno ili privremeno, Pablo ljekarnik će vam objasniti kako lijek djeluje, zašto je važno uzimati ga redovito, na što morate pripaziti kod odabira hrane i uzimanja drugih pripravaka te kako se ponašati ako dođe do neugodnih nuspojava. Svatko od nas  je individualan i drugačije će reagirati na novi lijek.

Pablo ljekarnik razgovarat će s vama o načinu života i o tome kako najbolje uklopiti liječenje u dnevnu rutinu. Trebaju li se lijekovi protiv astme uzimati samo tijekom napadaja ili svaki dan? Smijete li popiti čašu vina uz vaš antibiotik? Pablo ljekarnik raspolaže znanjem o mehanizmu djelovanja lijekova, o interakcijama s drugim lijekovima, dodacima prehrani ili hranom, o nastanku nuspojava i ublažavanju nuspojava, o malim trikovima kako i kada uzimati lijek kako bi brže i bolje djelovao. Iz mnoštva informacija s kojima raspolaže, Pablo ljekarnik će se pobrinuti za to da je terapija za vas sigurna i ispravno odabrana, a uzimanje lijeka prilagođeno vašim životnim navikama.

2. Uštedjet će vam vrijeme

Ako vam je počeo curiti nos, svrbe vas oči i kišete, požurite u ljekarnu po stručne savjete iza kojih stoje znanje i iskustvo! Pablo ljekarnik pomoći će ublažiti kašalj, prehladu i temperaturu i podijeliti mnoštvo savjeta u liječenju blažih akutnih bolesti.

Ako vam je neugodno pričati o gljivicama, neugodnom mirisu ili svrbežu, Pablo ljekarnik je osoba od povjerenja, a vrata ljekarne uvijek su vam otvorena. Pablo ljekarnik i liječnik opće medicine su zdravstveni profesionalci koji svakodnevno surađuju radi dobrobiti pacijenata. Ako se radi o ozbiljnijem zdravstvenom problemu, ljekarnik će vas uputiti liječniku.

U Pablo ljekarnama možete izmjeriti šećer, tlak, kolesterol i trigliceride te odmah dobiti orijentacijski rezultat. U našoj zagrebačkoj ljekarni Pablo na adresi Pod zidom 10 možete izmjeriti i glikirani hemoglobin koji pokazuje prosjek šećera u krvi u posljednja tri mjeseca. Danas su srčane, krvožilne i metaboličke bolesti u porastu pa je stoga bitno na vrijeme prepoznati rizične faktore i poduzeti preventivne mjere kako bi se izbjegla bolest.

Pablo ljekarnik svakodnevno savjetuje o zdravom životnom stilu sa svrhom prevencije, očuvanja i poboljšanja zdravstvenog stanja. Ostanite zdravi i kontrolirajte se na vrijeme. Svakodnevno pomažemo mnogim ljudima oko raznolikih poteškoća jer danas nitko nema vremena biti bolestan.

3. Uštedjet će vam novac

Pročitali ste o čudotvornom preparatu s kojim ćete izgubiti 10 kilograma u 10 dana? Nažalost, većina takvih oglasa nije stručno utemeljena, a često može biti i rizična za vaše zdravlje. Pablo ljekarnik je zdravstveni profesionalac koji vam može dati savjete o ispravnosti takvih tvrdnji jer raspolaže znanjem temeljenom na dokazima, znanstvenim istraživanjima i farmaceutskoj edukaciji.

Pablo ljekarnik je odgovoran za zdravlje svojih pacijenata, stoga preporučuje isključivo provjerene dodatke prehrani. Bioraspoloživost i formulacija pojedinog vitamina ili minerala znatno utječe na njihovu djelotvornost. Dodaci prehrani u ljekarni su provjereni i proizvedeni u skladu s farmaceutskom kvalitetom. Ako želite zdravo mršavjeti, obratite nam se u našem nutricionističkom savjetovalištu.

Pablo ljekarnici mogu vam pomoći s prestankom pušenja i savjetovanjem o dodacima prehrani kod različitih stanja i bolesti, poput šećerne bolesti, povišenog tlaka ili masnoća. Trudnice i majke uvijek su dobrodošle u naše ljekarne jer je njihova prehrana ključna za zdravi razvoj i rast djeteta.

4. Pomoći će vam da se osjećate dobro u svojoj koži

Razumijemo sastav i znamo kakav učinak imaju pojedini sastojci na vašu kožu. Znamo kako i zašto humektansi hidratiziraju, koji emolijensi dugoročno hrane kožu i koji okluzivi djeluju komedogeno. Znamo sve o iritansima, topikalnim alergenima i zašto je pH kože bitan.

Pablo ljekarnici vam mogu pomoći u uklanjanju hiperpigmentacijskih mrljica, smanjenju vidljivosti kapilara i crvenila, balansiranju T zone, ujednačavanju tena i teksture kože, a posebno kod problema dehidrirane i osjetljive kože. Kad nam povjerite specifičnosti vaše kože, odabrat ćemo rutinu za njegu kože koja cilja vaše probleme. Objasnit ćemo čemu služi toner i zašto ne smijete preskakati čišćenje. Imamo zajednički cilj, a to je da se osjećate dobro u svojoj koži i veselite se svojoj novoj rutini.

5. Povezat će vas s prirodom

Znate li da su biljni sirupi protiv kašlja dokazano učinkoviti? Pablo ljekarnici mogu vam dati savjete o zdravlju  iz prirode. Povezali smo stručno znanje o biljkama i njihovu djelovanju s modernim spoznajama u fitofarmaciji. Kroz naše fitoaromaterapijsko savjetovalište savjetujemo i educiramo o biljnim lijekovima, tinkturama, sirupima i ekstraktima koji mogu pomoći kod blažih problema.

Naša ljubav i poznavanje biljaka kreirali su i magistralnu kozmetiku koja koristi isključivo prirodne sastojke. Nekada su ljekarnici bili poznati po svojim recepturama iz prirode, a danas smo oživjeli tradiciju i oplemenili je stručnim znanjem i novim spoznajama kroz fitoaromaterapijsko savjetovalište i prirodnu magistralnu kozmetiku.

Ako želite stručno savjetovanje o zdravlju, navratite u jednu od naših ljekarni. Uvijek ste dobrodošli!

Newsletter
Prijavi se na newsletter i prvi saznaj koje te pogodnosti očekuju u Pablo ljekarnama i webshopu.