Filteri

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kuna

Košarica (0)

Gljivice na nogama

15.07.2017

Obratite pozornost na prve znakove gljivica na noktima i na vrijeme ih uklonite. Gljivice na noktima nisu samo estetski problem nego i tvrdokorna infekcija.

Gljivice mogu biti neprestani izvor daljnjih infekcija na zdravim noktima. Bez učinkovitoga tretiranja, gljivice će teško nestati i riskiramo potpuni gubitak nokta. Važno je što prije uočiti prve znakove gljivične infekcije nokta i započeti tretiranje. Time se skraćuje trajanje tretiranja i sprječava širenje gljivične infekcije noktiju na susjedne nokte.

Kako nastaju gljivice na noktima

Gljivice na noktima jesu infekcija koja može zahvatiti nokte na nogama i rukama. Najčešća je bolest noktiju i češće se javlja na noktima nogu nego na noktima ruku, a ima ih 10–20% stanovništva. Ocjenjuje se da ih ima čak 50% starijih ljudi. Glavni razlog nastanka gljivica na noktima mogu biti oštećenja noktiju, jako znojenje, veliko opterećenje noktiju (npr. sportom), poremećaji prokrvljenosti ili genetski čimbenici. Može ih izazvati i tijesna obuća ili nošenje sintetičkih čarapa koje ne dišu i ubrzavaju širenje gljivica. Dijabetičari ili osobe sa slabim imunitetom posebno su izloženi.

Nailner® učinkovito uklanja gljivice na noktima. Zahvaljujući inovativnom sustavu nanošenja Nailner® prodire duboko u strukturu nokta i snižava pH vrijednost. Nastaje kisela okolina koja zaustavlja širenje gljivica na noktima. Hranjive tvari koje sadrži Nailner® vlaže nokat i time dodatno osiguravaju lijepe i njegovane nokte.

Jedinstveni sastav proizvoda Nailner omogućuje trostruko djelovanje:

  • uklanja gljivične infekcije noktiju
  • sprječava ponovnu infekciju
  • njeguje nokat

Zahvaljujući posebnom sastojku za posvjetljivanje, Nailner® 2 u 1 posvjetljuje požutjeli dio nokta već nakon sedam dana nanošenja.

Newsletter
Prijavi se na newsletter i prvi saznaj koje te pogodnosti očekuju u Pablo ljekarnama i webshopu.