Filteri

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kuna

Košarica (0)

Treba vam magnezij, ali ne znate koji odabrati?

02.09.2019

Nedostatak magnezija u organizmu ne primijetite sve dok vas tijelo, primjerice, ne zaustavi bolnim grčem u mišiću!

Koliko magnezija vam je potrebno?

Hrana je bitan izvor magnezija. Magnezij nalazimo u svom zelenom lisnatom povrću jer je sastavni dio zelenog pigmenta biljaka - klorofila, u avokadu, mahunarkama, orašastim plodovima, sjemenkama, bananama, cjelovitim žitaricama i tamnoj čokoladi. Unos magnezija dolazi isključivo putem prehrane koja zbog osiromašenog tla sadrži sve manje magnezija. Upravo zato posežemo za dodatnim unosom magnezija putem različitih pripravaka.

Magnezij je jedan od najvažnijih elemenata u našem organizmu. Adekvatni unos magnezija iznosi 350 mg dnevno za muškarce odnosno 300 mg dnevno za žene (EFSA, 2015).

Obratite pozornost koji magnezij uzimate!

Magnezij u različitim proizvodima najčešće dolazi u obliku oksida, no takav magnezij je slabo iskoristiv u vašem organizmu. Zato ga je važno kombinirati s magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu (do 90%) kako bi najbolje zadovoljili potrebe za magnezijem jer se djelovanje na pojedine sustave u organizmu pojedinih oblika magnezija razlikuje.

Uz ispravne oblike magnezija, za uspješnost djelovanja i sigurnost upotrebe preparata važna je i prisutnost vitamina koji djeluju kao kofaktori u uspostavljanju normalne ravnoteže tog minerala, ujedno utječu na bolju resorpciju, djeluju protuupalno i potpomažu pri normalnom rastu i obnovi stanica. Jedan od glavnih čimbenika koji utječu na apsorpciju i pravilno iskorištavanje magnezija je upravo vitamin B6. Preduhitrite nedostatak magnezija u organizmu i uzmite svoj PLIVIT® Magnezij DUO POWER granule za jednostavnu primjenu bez vode, direktno u usta. Sadrži kombinaciju s magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu.

PLIVIT® Magnezij dostupan u obliku šumećih tableta potražite u našem webshopu ili u ljekarnama i u svega nekoliko minuta imate osvježavajuću otopinu vitamina i minerala potrebnih vašem organizmu.

Newsletter
Prijavi se na newsletter i prvi saznaj koje te pogodnosti očekuju u Pablo ljekarnama i webshopu.