Filteri

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kuna

Košarica (0)

U borbi protiv alergija

06.04.2016

Alergijski rinitis prati trend porasta alergijskih bolesti, značajno narušavajući kakvoću života osobama koje pogađa. Donosimo izbor preparata koji vam mogu pomoći u borbi s alergijama.

Iscrpljenost uslijed neispavanosti, smanjena sposobnost koncentracije, učenja i rada samo su neki od problema koji prate alergijski rinitis. Može se pojaviti kihanje, svrbež, iritacija, problemi s disanjem i oticanjem dišnih i očnih sluznica, grla i ždrijela, vodenast iscjedak iz nosa i podražajni kašalj. Sve to otežava dnevnu rutinu i nužne aktivnosti poput učenja, hranjenja i spavanja. Zbog visokih koncentracija peludi trava, drveća i bilja, proljeće zna biti osobito teško razdoblje jer uzročnike udišemo i dotičemo u znatno većoj koncentraciji.
Stoga, najkasnije u proljeće treba početi s posebnim pravilima zaštite, iako bi higijenu dišnih sluznica počevši od nosne trebalo dobro održavati kroz cijelu godinu. To je prvo i osnovno pravilo, a uključuje dobro očišćene dišne puteve, pravilnu hidrataciju dišnih sluznica počevši od nosnih. Ako to preporučuju liječnik i ljekarnik, drugo su pravilo ispiranje, odgovarajuće kapi za nos i posebni lijekovi. Treće je najveće moguće izbjegavanje alergena, dakle uzročnika alergijske reakcije ako je on poznat.

Izbor preparata koji vam mogu pomoći u borbi s alergijama:

Newsletter
Prijavi se na newsletter i prvi saznaj koje te pogodnosti očekuju u Pablo ljekarnama i webshopu.