Filteri

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300 kuna

Košarica (0)

Znanošću protiv zatvora

26.06.2019

Zatvor se očituje smanjivanjem broja stolica, njihovom tvrdoćom te otežanim pražnjenjem crijeva.

Nedovoljno prehrambenih vlakana u prehrani i premalo kretanja temeljni su uzroci opstipacije ili zatvora.

Opstipacija ili zatvor događa se kada se uspori normalna aktivnost mišića u debelom crijevu. Najčešće se povezuje s nepravilnom prehranom koja je siromašna prehrambenim vlaknima i nedovoljnom tjelesnom aktivnošću. Ostali mogući uzroci su promjena uobičajenih, svakodnevnih životnih navika (putovanja, privremeno nekretanje ili preobilni obroci), uzimanje određenih lijekova (primjerice sedativa ili lijekova protiv kiseline), gubitak tonusa mišića crijeva u starijih osoba, dugotrajno ležanje u krevetu i određene bolesti, a česta je pojava i u trudnoći.

Dulcolax® je kontaktni laksativ lokalnog djelovanja, koji stimulira sluznicu debelog crijeva, izazivajući pojačanu peristaltiku kolona.

Lijek Dulcolax® indiciran je kao kratkotrajna primjena kod konstipacije. Pod medicinskim nadzorom, Dulcolax® se također primjenjuje kod dijagnostičkih postupaka, u predoperativnom i postoperativnom liječenju, te u stanjima koja zahtijevaju olakšano pražnjenje crijeva.

Dulcolax® 5 mg

OBLOŽENE TABLETE

Preporučena doza obložene tablete: odrasli i djeca starija od 10 godina, 1-2 obložene tablete (5-10 mg) dnevno prije odlaska na spavanje, djeca dobi 4-10 godina 1 obložena tableta (5 mg) dnevno prije odlaska na spavanje - laksativni učinak se postiže prosječno oko 6-12 sati nakon primjene.

Dulcolax® 10 mg

ČEPIĆI

Preporučena doza čepići: odrasli i djeca starija od 10 godina, 1 čepić (10 mg) dnevno – laksativni učinak se postiže prosječno oko 20 minuta nakon primjene.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

SAHR.DULC1.19.03.0090 04/2019

Newsletter
Prijavi se na newsletter i prvi saznaj koje te pogodnosti očekuju u Pablo ljekarnama i webshopu.