Bezreceptni lijek
Tegobe / Muči me... / Želučane smetnje

Carbomed granule 50 g

Šifra: 786
Raspoloživo JGL

Carbomed granule za oralnu suspenziju koriste se za liječenje akutnih trovanja ili predoziranja otrovom ili lijekom na usta te kod trovanja hranom.

9,29 €
9.29
PDV uključen u cijenu

Ovaj proizvod je OTC lijek te se zakonski može podići i platiti isključivo u ljekarni.

Za sva ostala pitanja kontaktirajte nas na
01 4870 224 ili [email protected]

Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,82 €

Carbomed granule za oralnu suspenziju sadrže aktivirani medicinski ugljen. Pripada skupini lijekova koji se zovu crijevni adsorbensi.

Ne preporučuje se primjena kod djece mlađe od 3 godine.

Primjena

Carbomed granule sadrže aktivirani medicinski ugljen koji na svoju površinu adsorbira toksične tvari ili lijekove uslijed otrovanja ili predoziranja te na taj način sprječava njihovu apsorpciju iz probavnog trakta u krvotok. Indiciran je za primjenu kod akutnog otrovanja ili predoziranja uslijed gutanja otrova ili prevelike količine lijeka, a može se primjenjuvati i kod otrovanja hranom.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte liječnika ili ljekarnika.

Doziranje

Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao Vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite s Vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

Granule je potrebno razmutiti u čaši (200 ml) vode ili čaja i dobivenu suspenziju popiti. Lijek se ne smije koristiti s mlijekom. Granule su najučinkovitije ukoliko se uzmu u roku 30 minuta od unošenja otrova/predoziranja, no i odgođena primjena je korisna.

Preporučena dnevna doza za odrasle i djecu stariju od 12 godina iznosi 50 g granula (1 bočica Carbomed granula). Po potrebi, primjena se može ponoviti i svaka 4 sata ili češće.

Preporučena dnevna doza za djecu mlađu od 12 godina je 25 g granula (pola bočice Carbomed granula). Po potrebi, primjena se može ponoviti i svaka 4 sata ili češće.

Napomene i mjere opreza

Nemojte uzimati Carbomed granule ako ste alergični na aktivirani ugljen ili neku od pomoćnih tvari te ako postoji specifičan protuotrov na uzrok trovanja ili predoziranja.

Primjena se ne preporučuje u slučajevima trovanja mineralnim kiselinama ili lužinama, sredstvima za pranje, solima teških metala, cijanidom, metanolom, etanolom i etilen glikolom.

Aktivirani medicinski ugljen može smanjiti apsorpciju nekih lijekova ukoliko se uzmu istovremeno pa odvojite uzimanje drugih lijekova i aktiviranog ugljena najmanje 2 sata.

Pomoćne tvari

Karmelozanatrij, magnezijev stearat, laktoza hidrat, saharoza.

Čuvanje

Čuvati izvan dohvata djece.

Čuvati na temperaturi ispod 25°C.

Lijek se ne smije primjenjivati nakon isteka roka valjanosti istaknutog na pakiranju.

Upute o lijeku

Carbomed granule 50 g

Česta pitanja

Mogu li kupovati bez korisničkog računa?

Da. Odaberite proizvode koje želite, dodajte ih u košaricu i kod plaćanja unesite podatke za dostavu. Korisnički račun potreban vam je ako želite skupljati bodove za uštedu, te sačuvati sve prošle narudžbe kako bi lakše ponovili narudžbu ili se podsjetili što ste zadnji put kupili.

Što se događa po izvršenoj narudžbi?

Naše magistre će prikupiti sve proizvode i pažljivo ih zapakirati, te predati vašu narudžbu našim dostavljačima. Ovisno o vašoj adresi, kupljeni proizvodi i preparati mogu vam biti na vratima već sljedeći dan, a najkasnije kroz 5 radnih dana.

Mogu li vratiti proizvode koji mi ne odgovaraju?

Naravno - u roku od 14 dana uz predočenje računa, ako su neoštećeni i neotvoreni. Nažalost, ne možemo preuzeti korištene proizvode, osim ako nisu tehnički neispravni, pri čemu vam možemo proizvod zamijeniti ili vam vratiti novac.

Mogu li se proizvodi naručiti telefonom?

Naravno, na broj 01 4870 224. Prilikom narudžbe ostavite nam i vašu email adresu, na koju vam šaljemo ponudu. Čim je uplata vidljiva na našem računu šaljemo vam naručeno.

Kako loyalty bodove koristiti na webshopu?

Ako ste stari korisnik aplikacije i želite svoje bodove koristiti i prilikom online kupnje, potrebno je napraviti registraciju na webu te u korisničkom profilu Moj Pablo upisati postojeći ID broj iz aplikacije.

ID broj ćete pronaći u aplikaciji, nalazi se iznad vašeg imena i prezimena te sadrži 17 brojeva.

Ako ste novi korisnik aplikacije i želite svoje bodove koristiti na webshopu, potrebno je preuzeti aplikaciju, aktivirati novu karticu i prilikom registracije na webshopu upisati ID broj u Moj Pablo račun.

Kako prikupljam loyalty bodove?

Svakom kupnjom proizvoda (kozmetike, medicinskih proizvoda koji nisu na listi HZZO-a i dodataka prehrani) u iznosu većem od 10,61 € ostvarujete mogućnost prikupljanja bodova, u omjeru 1 bod za potrošenih 1,33 €.

U obračun za bodove ne ulaze proizvodi koji su na popustu većem od 10% i receptni lijekovi.

Bodovi se mogu iskoristiti za umanjenje računa u omjeru 1 bod = 0,13 €.

Za više informacija kliknite na link.

Kada će moji loyalty bodovi biti vidljivi u aplikaciji ili korisničkom profilu?

Molimo za malo strpljenja. Vaši bodovi u aplikaciji ili korisničkom profilu neće biti vidljivi odmah po napravljenoj narudžbi već nakon fiskalizacije računa, što može potrajati. Molimo da svoje bodove provjerite nakon preuzimanja paketa od dostavne službe. Ako ih i tada ne vidite, pišite nam na mail [email protected] pa ćemo provjeriti stanje vaših bodova te ih naknadno upisati ako bude potrebno.

Bodovi se neće obračunati na proizvode koji su već prethodno sniženi više od 10%.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.