Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Dermokozmetičko savjetovalište

Dermokozmetičko savjetovanje se izvodi u ljekarni Pablo na adresi Pod zidom 10 u Zagrebu, traje dvadesetak minuta i besplatno je. Svoj termin možete rezervirati pozivom na broj telefona 099 244 2262 ili putem e-maila: savjetovaliste@ljekarna-pablo.hr

Koža, kao naš najveći i najizloženiji organ, ima brojne zadaće poput obrane od prodora bakterija i virusa, regulacije temperature ili kontrole osjeta. No ipak, o koži češće razmišljamo u estetskom smislu: nastojimo usporiti znakove starenje ili otkloniti nepravilnosti, a pritom uvijek dvojimo kojim preparatima postići željeni učinak. Preparati za njegu i zdravlje kože sastavni su dio ponude svih ljekarni te smo ovim savjetovalištem željeli ponuditi potpunu ljekarničku uslugu za sve one koji traže i žele savjet više. Ako vas zanima kako njegovati kožu, usporiti starenje, očuvati zdravlje i dobar izgled kože, rezervirajte termin za besplatno savjetovanje u našem Dermokozmetičkom savjetovalištu.

Obzirom da se koža tijekom života mijenja i ima različite potrebe za vlagom, lipidima i esencijalnim nutrijentima, rutina njege kože i proizvodi koji se primjenjuju nikako ne mogu biti isti u svim razdobljima života. Ako je koža zdrava, pravilna njega će joj pomoći da takva i ostane, no različita stanja ili bolesti kože, poput akneične, atopične, hipersenzibilne i osjetljive kože zahtijevaju poseban pristup njezi kože. Kronološko (intrinzično) starenje ne možemo zaustaviti, no odabirom odgovarajuće kozmetike te utjecajem na promjenjive okolišne faktore možemo dulje zadržati mladolik izgled kože te usporiti stvaranje dubljih bora, gubitak volumena i gustoće kože.

Kako se izvodi savjetovanje i kome je namijenjeno?

Savjetovalište je namijenjeno svima koji žele saznati trenutno stanje i tip kože, te s obzirom na dobivene rezultate, koje kozmetičke proizvode i dodatke prehrani je poželjno koristiti da bi postigli ili očuvali zdrav izgled i ljepotu kože. Samo savjetovanje se izvodi na aparatu Skin Test Center MC 1000 proizvođača Courage Kazaka, koji koristi sonde pomoću kojih se određuje stupanj hidratacije kože, elastičnost, sebum i transepidermalni gubitak vlage. Nakom mjerenja sondama određuje se tip kože. Kamerom se analiziraju veličina i stanje pora, dubina i uočljivost bora te analiziraju hiperpigmentacijske mrlje i crvenilo kože. Nakon dobivenih rezultata mjerenja, ljekarnik će obzirom na tip i trenutno stanje kože dati savjete i preporučiti odgovarajuće proizvode.

Osim analize kože, aparatom je moguće analizirati vlasište i kosu te sukladno mjerenjima preporučiti proizvode koji najbolje odgovaraju tipu vlasišta i kose. Pomoću aparata se određuje fotozaštita, odnosno koliki faktor zaštite od sunca je potrebno nanositi prilikom boravka i izloženosti suncu u određenom podneblju. Na savjetovanje je poželjno doći očišćene kože i bez šminke. Ovim savjetovanjem pacijenti će dobiti preporuku proizvoda koji su prikladni za trenutne potrebe njihove kože, te će tako uštedjeti novac i vrijeme na isprobavanje različitih dermokozmetičkih proizvoda koji ne odgovaraju njihovim stvarnim potrebama.