Početna Proizvodi Tegobe Muči me... Proljev Enterosgel za liječenje proljeva 225 g

Pitajte nas o proizvodu

Sve što vas zanima

Naše magistre odgovorit će najbrže što mogu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom

Tegobe / Muči me... / Proljev

Enterosgel za liječenje proljeva 225 g

Šifra: 00042490
Raspoloživo Enterosgel

Namijenjen za liječenje akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

24,55 €
|
185,00 kn
185.00
PDV uključen u cijenu
Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,82 € | 300,00 kn

Enterosgel je namijenjen za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Sadrži hidrogel metil-silikatne kiseline koji ima sposobnost vezanja štetnih tvari na sebe te se zajedno s njima izlučuje iz tijela putem stolice. Smanjuje učestalost stolice i trajanje proljeva.

Upotreba

Uzeti dva sata prije ili dva sata poslije obroka ili lijekova koji se uzimaju na usta. Sadržaj jedne vrećice otopiti u vodi i popiti.

Sadržaj tube iskoristiti u roku 30 dana nakon otvaranja.

Doziranje:

  • djeca u dobi od jedne do tri godine: obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela
  • djeca u dobi od jedne do šest godina: 5 g (približno jedna čajna žličica) razrijediti u 50 do 100 ml vode tri puta na dan
  • djeca u dobi od 7 do 14 godina: 10 g (približno dvije čajne žličice) razrijediti u 50 do 100 ml vode tri puta na dan
  • djeca starija od 15 godina i odrasli: 15 do 22,5 g (približno jedna jušna žlica) razrijediti u 200 ml vode tri puta na dan.

Trajanje liječenja je tri do pet dana za akutni proljev i do 21 dan za kronični proljev povezan sa sindromom iritabilnog crijeva. Prvi dan se može uzeti dvostruka doza, a zatim se nastavlja uzimati jedna doza nakon svake stolice, tri do šest puta na dan. Prvi dan je preporučeno uzeti do 8 doza.

Ako se javi izostanak stolice na jedan do dva dana, prekinuti liječenje Enterosgelom i povećati unos vode te nastaviti s liječenjem nakon sljedeće stolice.

Ako se radi o kroničnom proljevu, doziranje se može prilagoditi ovisno o konzistenciji i učestalosti stolice.

Ako je stolica rijetka, može se uzeti dvostruka doza do tri puta na dan, a ako je normalna, doza se može smanjiti na jednu dnevno.

Najviše se može uzeti šest doza na dan.

Napomene

Ne uzimati Enterosgel ako se koriste lijekovi s modificiranim oslobađanjem, ako postoji atonija crijeva (teški zatvor zbog opstrukcije crijeva) ili neprohodnost crijeva te ako je poznato nepodnošenje na temelju prethodnog uzimanja Enterosgela.

U slučaju dugotrajnog proljeva ili uzimanja drugih lijekova, savjetovati se s liječnikom prije primjene.

Prikladno za upotrebu tijekom trudnoće i dojenja.

Javiti se liječniku ako simptomi proljeva traju dulje od dva dana ili ako se uz proljev pojavi vrućica, krv u stolici, povraćanje ili jaka bol u želucu.

Sastojci

Polimetilsiloksan polihidrat (hidrogel metil silikatne kiseline) – 70 %, voda, pročišćena – 30 %.

Česta pitanja

Mogu li kupovati bez korisničkog računa?

Da. Odaberite proizvode koje želite, dodajte ih u košaricu i kod plaćanja unesite podatke za dostavu. Korisnički račun potreban vam je ako želite skupljati bodove za uštedu, te sačuvati sve prošle narudžbe kako bi lakše ponovili narudžbu ili se podsjetili što ste zadnji put kupili.

Što se događa po izvršenoj narudžbi?

Naše magistre će prikupiti sve proizvode i pažljivo ih zapakirati, te predati vašu narudžbu našim dostavljačima. Ovisno o vašoj adresi, kupljeni proizvodi i preparati mogu vam biti na vratima već sljedeći dan, a najkasnije kroz 5 radnih dana.

Mogu li vratiti proizvode koji mi ne odgovaraju?

Naravno - u roku od 14 dana uz predočenje računa, ako su neoštećeni i neotvoreni. Nažalost, ne možemo preuzeti korištene proizvode, osim ako nisu tehnički neispravni, pri čemu vam možemo proizvod zamijeniti ili vam vratiti novac.

Mogu li se proizvodi naručiti telefonom?

Naravno, na broj 01 4870 224. Prilikom narudžbe ostavite nam i vašu email adresu, na koju vam šaljemo ponudu. Čim je uplata vidljiva na našem računu šaljemo vam naručeno.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnje iznad 80 kuna (10,61 €) donosi vam 1 bod na 10 potrošenih kuna (1,33 €). Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.