Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Eucerin beauty sleep

Tijekom sna koža prolazi kroz proces regeneracije. Kada ne dobijemo dovoljno sna, proces regeneracije se skraćuje što se može odraziti na izgled kože.

Kako kožu pripremiti za spavanje?

S ispravnom rutinom njege lica prije spavanja, možemo pomoći koži da zablista.

Prvi korak – dvostruko čišćenje

Metoda dvostrukog čišćenja je odličan način čišćenja svih nečistoća koje su se nakupile preko dana. Prvi korak dvostrukog čišćenja uključuje uklanjanje šminke i nečistoća tekućim odstranjivačima. Drugi korak je čišćenje lica s gelom, pjenom ili mlijekom za čišćenja.

Drugi korak – eksfolijacija

Nakupljanje mrtvih stanica kože uzrokuje razne probleme kao što su začepljenje pora, nastanak prištića i akni te siv i beživotan izgled kože. Piling pomaže ukloniti mrtve stanice s površine kože te otkriva mlade stanice koje jače reflektiraju svijetlo i daju koži zdravi sjaj. Postoje dva tipa pilinga: mehanički koji uključuje uklanjanje mrtvih stanica kože abrazivnim sredstvima te kemijski koji uključuje upotrebu kiselina (AHA i BHA) ili enzima.

Treći korak – serum

Anti-age serumi su formulirani kako bi spriječili pojavu znakova starenja na koži kao što su fine linije i bore te zagladili kožu i vratili joj sjaj. U njezi kože se sve više koristi poseban aktivni sastojak koji se prirodno proizvodi u stanicama kože – hijaluronska kiselina. Jedna od njenih glavnih funkcija je zadržavanje vlage.

 

Četvrti korak – hidratacija

Nakon čišćenja i nanošenja seruma, vrijeme je za hidrataciju. Koža gubi vodu tijekom noći i zato je važno nanijeti hidratantnu noćnu kremu prije spavanja.

 

Peti korak – joga za lice

Joga za lice je u osnovi poseban način masiranja lica, vrata i dekoltea. Joga za lice pomaže u poticanju revitalizacije kože, poboljšava cirkulaciju krvi što rezultira sjajnijim tenom, potiče limfnu drenažu te pomaže u uklanjanju oteklina i zadržavanju vode. Joga za lice omogućuje proizvodima za njegu kože da prodru dublje i učinkovitije.