Lepicol plus+ dodatak prehrani u obliku praha koji sadrži pet sojeva živih kultura mikroorganizama, vlakna indijskog trputca, inulin, probavne enzime i biljne ekstrakte.
Sadrži indijski trputac koji povećanjem dnevnog unosa vlakana doprinosi odražavanju normalnog prolaska kroz crijeva.
Upotreba
Uzimati jednu do dvije čajne žličice (5 -10 g) na dan pomiješano s vodom ili sokom najmanje 10 minuta prije obroka i odmah upotrijebiti. Prije upotrebe promiješati.
Zatim popiti još jednu čašu vode.
Preporučuje se početi s manjom dozom i postepeno je povećavati prema individualnim potrebama do propisane količine.
Za djecu stariju od 11 godina se preporučuje polovina doze (5 g) pod nadzorom odraslih osoba, a za djecu mlađu od 11 godina starosti i trudnice potrebno je prije korištenja potražiti savjet liječnika.
Napomene i upozorenja
Ako uzimate lijekove, prije uzimanja posavjetujte se s liječnikom.
Ne preporučuje se kod abdominalne boli, ileusa, diabetes mellitusa, rektalnog krvarenja i otežanog gutanja.
Sa svakom žličicom Lepicol plus+ praška uvijek konzumirati 250 mL vode. U slučaju bilo kakvih smetnji tijekom korištenja smanjiti dozu ili prekinuti primjenu dok se simptomi ne smire, a dozu postepeno individualno prilagođavati.
Sadrži soju i mlijeko koji se koriste u postupku fermentacije. Sadržaj mlijeka je na razini koja ne utječe na osobe s netolerancijom na laktozu.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Sastojci
Ljuske indijskog trputca (Plantago ovata), inulin, smjesa probavnih enzimi i biljnih ekstrakata: betain, korijen đumbira (Zingiber officinale), papain, listovi paprene metvice (Mentha x piperita), sjeme komorača (Foeniculum vulgare), bromelain, proteaza; žive žive kulture mikroorganizama (mlijeko, soja): Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Bifidobacterium bifidum PXN 23, Lactobacillus acidophilus PXN 35, Lactobacillus plantarum PXN 47, Lactobacillus bulgaricus PXN 39.