Početna Proizvodi Mame i djeca Oprema za bebe i djecu Nosko Basic aspirator za čišćenje nosa

Pitajte nas o proizvodu

Sve što vas zanima

Naše magistre odgovorit će najbrže što mogu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom

Mame i djeca / Oprema za bebe i djecu

Nosko Basic aspirator za čišćenje nosa

Šifra: 00066096
Raspoloživo

Nosko aspirator za nos je namijenjen za čišćenje nosića i učinkovito uklanjanje sekreta iz nosa kod novodrođenčadi i male djece.

14,51 €
|
109,35 kn
109.35
PDV uključen u cijenu
Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,82 € | 300,00 kn

Nosko aspirator za nos je namijenjen za čišćenje nosića i učinkovito uklanjanje sekreta iz nosa kod novodrođenčadi i male djece.

Mekani vrh je prilagođen djeci i fleksibilan je.

Ne sadrži aditive štetne za zdravlje djeteta. Koristi se uz pomoć usisavača. 

Upotreba

  1. Uključiti usisavač u struju pa ga odložiti nadohvat ruke ili noge kako biste mu mogli lakše pristupiti i uključiti ga.
  2. Sastaviti dijelove uređaja, zvonasti dio priključka staviti u cijev usisavača i uključiti usisavač.
  3. U obje nosnice ukapati fiziološku otopinu koja ne izaziva peckanje ili iritaciju, samo vlaži i omekšava sekret. Nakon tri minute sluznica nosa postaje vlažna i može se započeti s odstranjivanjem omekšanog sekreta iz nosa.
  4. Položaj prilagoditi starosnoj dobi djeteta (niže objašnjeno).
  5. Način uklanjanja sekreta iz nosa: Zatvaranjem druge nosnice u nosu nastaje vakuum što omogućuje premještanje sekreta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se lako odstranjuje aspiracijom. To je osobito važno u slučaju gustog sekreta. Sluzavi, tekući sekret lako se sam premješta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se i bez nastajanja potpunog vakuuma jednostavno odstranjuje pomoću uređaja Nosko. Prije uklanjanja sekreta iz nosa u djece svih uzrasta nužno je upotrijebiti kapi za nos.
  6. Uključiti usisavač - Nosko je proizveden na način da radi pod stalnim usisnim tlakom od 0,2 bara i potpuno je siguran za upotrebu kod novorođenčadi i djece.
  7. Postaviti usisnu glavu pravilno u nosnicu.
  • Uklanjanje sekreta iz nosa novorođenčadi i male djece: Djetetovo tijelo tj. leđa nasloniti na svoju lijevu podlakticu, podignuti ga u poluležeći položaj, a glavu djeteta istovremeno pridržavati šakom. Pripaziti da dijete ne bude u ležećem položaju i da mu glava nije zabačena unatrag jer to otežava odstranjivanje sekreta iz nosa. U tom položaju zbog gravitacije sekret otječe u grlo. Kada je dijete u pravilnom položaju, sekret curi u smjeru nosnih kanala što olakšava odstranjivanje sekreta. U novorođenčadi i male djece, obujam i gustoća sekreta ne zahtijevaju stvaranje potpunog vakuuma, zato ne treba zatvoriti drugu nosnicu djeteta. U ovoj starosnoj dobi to ionako ne biste mogli učiniti jer kada biste jednu nosnicu zatvorili usisnom glavom, a drugu pritisnuli dijete bi odmah otvorilo usta.
  • Uklanjanje sekreta iz nosa malog djeteta: Posjesti dijete u svoje krilo, leđima okrenuto prema vama i nogama između vaših. Ako imate nekoga tko vam može pomoći, druga osoba može držati ruku djeteta koje se buni. Zamoliti dijete da malo nagne glavu prema naprijed i nadolje, jer na taj način možete iskoristiti gravitaciju kao pomoć za uklanjanje sekreta iz nosa. Ako je dijete dovoljno zrelo za suradnju, možete pritiskom prsta na drugu nosnicu stvoriti potpuni vakuum i tako skratiti vrijeme uklanjanja sekreta iz nosa. Nastajanjem potpunog vakuuma uklanjanje je sekreta iz nosa brže i učinkovitije, ali to nije neophodno. To možete postići ako je dijete voljno surađivati i možete ga zamoliti da ne otvara usta za vrijeme uklanjanja sekreta.

Česta pitanja

Mogu li kupovati bez korisničkog računa?

Da. Odaberite proizvode koje želite, dodajte ih u košaricu i kod plaćanja unesite podatke za dostavu. Korisnički račun potreban vam je ako želite skupljati bodove za uštedu, te sačuvati sve prošle narudžbe kako bi lakše ponovili narudžbu ili se podsjetili što ste zadnji put kupili.

Što se događa po izvršenoj narudžbi?

Naše magistre će prikupiti sve proizvode i pažljivo ih zapakirati, te predati vašu narudžbu našim dostavljačima. Ovisno o vašoj adresi, kupljeni proizvodi i preparati mogu vam biti na vratima već sljedeći dan, a najkasnije kroz 5 radnih dana.

Mogu li vratiti proizvode koji mi ne odgovaraju?

Naravno - u roku od 14 dana uz predočenje računa, ako su neoštećeni i neotvoreni. Nažalost, ne možemo preuzeti korištene proizvode, osim ako nisu tehnički neispravni, pri čemu vam možemo proizvod zamijeniti ili vam vratiti novac.

Mogu li se proizvodi naručiti telefonom?

Naravno, na broj 01 4870 224. Prilikom narudžbe ostavite nam i vašu email adresu, na koju vam šaljemo ponudu. Čim je uplata vidljiva na našem računu šaljemo vam naručeno.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnje iznad 80 kuna donosi vam 1 bod na 10 potrošenih kuna. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.