Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Proizvodi Mame i djeca Oprema za bebe i djecu Nosko Basic aspirator za čišćenje nosa
Mame i djeca / Oprema za bebe i djecu

Nosko Basic aspirator za čišćenje nosa

Šifra: 00066096
Raspoloživo
Nosko Basic Aspirator
15,49 €
15.49
PDV uključen u cijenu
Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,82 €

Nosko aspirator za nos je namijenjen za čišćenje nosića i učinkovito uklanjanje sekreta iz nosa kod novodrođenčadi i male djece.

Mekani vrh je prilagođen djeci i fleksibilan je.

Ne sadrži aditive štetne za zdravlje djeteta. Koristi se uz pomoć usisavača. 

Upotreba

  1. Uključiti usisavač u struju pa ga odložiti nadohvat ruke ili noge kako biste mu mogli lakše pristupiti i uključiti ga.
  2. Sastaviti dijelove uređaja, zvonasti dio priključka staviti u cijev usisavača i uključiti usisavač.
  3. U obje nosnice ukapati fiziološku otopinu koja ne izaziva peckanje ili iritaciju, samo vlaži i omekšava sekret. Nakon tri minute sluznica nosa postaje vlažna i može se započeti s odstranjivanjem omekšanog sekreta iz nosa.
  4. Položaj prilagoditi starosnoj dobi djeteta (niže objašnjeno).
  5. Način uklanjanja sekreta iz nosa: Zatvaranjem druge nosnice u nosu nastaje vakuum što omogućuje premještanje sekreta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se lako odstranjuje aspiracijom. To je osobito važno u slučaju gustog sekreta. Sluzavi, tekući sekret lako se sam premješta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se i bez nastajanja potpunog vakuuma jednostavno odstranjuje pomoću uređaja Nosko. Prije uklanjanja sekreta iz nosa u djece svih uzrasta nužno je upotrijebiti kapi za nos.
  6. Uključiti usisavač - Nosko je proizveden na način da radi pod stalnim usisnim tlakom od 0,2 bara i potpuno je siguran za upotrebu kod novorođenčadi i djece.
  7. Postaviti usisnu glavu pravilno u nosnicu.
  • Uklanjanje sekreta iz nosa novorođenčadi i male djece: Djetetovo tijelo tj. leđa nasloniti na svoju lijevu podlakticu, podignuti ga u poluležeći položaj, a glavu djeteta istovremeno pridržavati šakom. Pripaziti da dijete ne bude u ležećem položaju i da mu glava nije zabačena unatrag jer to otežava odstranjivanje sekreta iz nosa. U tom položaju zbog gravitacije sekret otječe u grlo. Kada je dijete u pravilnom položaju, sekret curi u smjeru nosnih kanala što olakšava odstranjivanje sekreta. U novorođenčadi i male djece, obujam i gustoća sekreta ne zahtijevaju stvaranje potpunog vakuuma, zato ne treba zatvoriti drugu nosnicu djeteta. U ovoj starosnoj dobi to ionako ne biste mogli učiniti jer kada biste jednu nosnicu zatvorili usisnom glavom, a drugu pritisnuli dijete bi odmah otvorilo usta.
  • Uklanjanje sekreta iz nosa malog djeteta: Posjesti dijete u svoje krilo, leđima okrenuto prema vama i nogama između vaših. Ako imate nekoga tko vam može pomoći, druga osoba može držati ruku djeteta koje se buni. Zamoliti dijete da malo nagne glavu prema naprijed i nadolje, jer na taj način možete iskoristiti gravitaciju kao pomoć za uklanjanje sekreta iz nosa. Ako je dijete dovoljno zrelo za suradnju, možete pritiskom prsta na drugu nosnicu stvoriti potpuni vakuum i tako skratiti vrijeme uklanjanja sekreta iz nosa. Nastajanjem potpunog vakuuma uklanjanje je sekreta iz nosa brže i učinkovitije, ali to nije neophodno. To možete postići ako je dijete voljno surađivati i možete ga zamoliti da ne otvara usta za vrijeme uklanjanja sekreta.

Česta pitanja

Mogu li kupovati bez korisničkog računa?

Da. Odaberite proizvode koje želite, dodajte ih u košaricu i kod plaćanja unesite podatke za dostavu. Korisnički račun potreban vam je ako želite skupljati bodove za uštedu, te sačuvati sve prošle narudžbe kako bi lakše ponovili narudžbu ili se podsjetili što ste zadnji put kupili.

Što se događa po izvršenoj narudžbi?

Naše magistre će prikupiti sve proizvode i pažljivo ih zapakirati, te predati vašu narudžbu našim dostavljačima. Ovisno o vašoj adresi, kupljeni proizvodi i preparati mogu vam biti na vratima već sljedeći dan, a najkasnije kroz 5 radnih dana.

Mogu li vratiti proizvode koji mi ne odgovaraju?

Naravno - u roku od 14 dana uz predočenje računa, ako su neoštećeni i neotvoreni. Nažalost, ne možemo preuzeti korištene proizvode, osim ako nisu tehnički neispravni, pri čemu vam možemo proizvod zamijeniti ili vam vratiti novac.

Mogu li se proizvodi naručiti telefonom?

Naravno, na broj 01 4870 224. Prilikom narudžbe ostavite nam i vašu email adresu, na koju vam šaljemo ponudu. Čim je uplata vidljiva na našem računu šaljemo vam naručeno.

Kako loyalty bodove koristiti na webshopu?

Ako ste stari korisnik aplikacije i želite svoje bodove koristiti i prilikom online kupnje, potrebno je napraviti registraciju na webu te u korisničkom profilu Moj Pablo upisati postojeći ID broj iz aplikacije.

ID broj ćete pronaći u aplikaciji, nalazi se iznad vašeg imena i prezimena te sadrži 17 brojeva.

Ako ste novi korisnik aplikacije i želite svoje bodove koristiti na webshopu, potrebno je preuzeti aplikaciju, aktivirati novu karticu i prilikom registracije na webshopu upisati ID broj u Moj Pablo račun.

Kako prikupljam loyalty bodove?

Svakom kupnjom proizvoda (kozmetike, medicinskih proizvoda koji nisu na listi HZZO-a i dodataka prehrani) u iznosu većem od 10,61 € ostvarujete mogućnost prikupljanja bodova, u omjeru 1 bod za potrošenih 1,33 €.

U obračun za bodove ne ulaze proizvodi koji su na popustu većem od 10% i receptni lijekovi.

Bodovi se mogu iskoristiti za umanjenje računa u omjeru 1 bod = 0,13 €.

Za više informacija kliknite na link.

Kada će moji loyalty bodovi biti vidljivi u aplikaciji ili korisničkom profilu?

Molimo za malo strpljenja. Vaši bodovi u aplikaciji ili korisničkom profilu neće biti vidljivi odmah po napravljenoj narudžbi već nakon fiskalizacije računa, što može potrajati. Molimo da svoje bodove provjerite nakon preuzimanja paketa od dostavne službe. Ako ih i tada ne vidite, pišite nam na mail [email protected] pa ćemo provjeriti stanje vaših bodova te ih naknadno upisati ako bude potrebno.

Bodovi se neće obračunati na proizvode koji su već prethodno sniženi više od 10%.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.