O Pablu

Stručnost i proaktivnost naš su recept za uspjeh

JGL

Uspjeh gradimo na čvrstim temeljima

Pokretačka snaga koja stoji iza lanca Pablo ljekarni, Jadran galenski laboratorij, farmaceutska je tvrtka izrasla na temeljima laboratorija za izradu i kontrolu magistralnih i galenskih pripravaka u Rijeci 1991. godine.

Temelj rasta i razvoja JGL-a oduvijek su bili, a i danas su, njegovi zaposlenici, njihova znanja, vještine i vrijednosti – timski rad, izvrsnost i bliskost. Od 660 zaposlenika, njih 70% ima visoku stručnu spremu, prosječna dob je 37 godina, što kulturu tvrtke čini vrlo dinamičnom, modernom i poduzetničkom. Cilj JGL-a je kontinuirani razvoj vještina upravljanja i vodstva na svim razinama i pružanje prilike svima za osobni razvoj, s ciljem održanja motivirajućeg timskog okruženja.

Osnovne aktivnosti kojima se bavi JGL uključuju istraživanje i razvoj, registraciju, proizvodnju, marketing i prodaju generičkih lijekova na recept, bezreceptne lijekove, lijekove bazirane na prirodnim sirovinama, dijetetske proizvode, medicinske proizvode i dermokozmetiku.

Danas JGL u svom portfelju ima preko 540 vlastitih proizvoda, a uz domicilno tržište, posluje još na mnogobrojnim tržištima regije Jugoistočne Europe, CIS-a (The Commonwealth of Independent States) i ostatka svijeta.

Integracijom unaprijed tvrtka je diverzificirala svoje poslovanje osnivanjem zdravstvene ustanove za ljekarničku djelatnost, Ljekarne Pablo Rijeka 1999. godine što je početak osnivanja ZU Pablo i temelj na kojemu je izrasla naša tvrtka kakvu je znate danas.