Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog 29.10. Hrvatski dan ljekarni

Pablog

29.10. Hrvatski dan ljekarni

29. listopada obilježava se Hrvatski dan ljekarni. Na ovaj je datum prvi put u Hrvatskoj službeno spomenuta ljekarna, a dogodilo se to davne 1271. u Trogiru.

Svi članci
Datum objave: 27.10.2016.

Očuvajmo zdravlje očiju!

Od tada do danas prošlo je više od sedam stoljeća, vremena su se promijenila, zdravstveni sustav se razvio, a ljekarne i ljekarnici postali su njegov značajan sudionik.

Projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je upravo kako bi se istakla uloga ljekarni i ljekarnika u zdravstvenom sustavu. Ljekarne nisu samo mjesta u kojima možete dobiti lijekove, proizvode za zdravlje i ljepotu, već i mjesta na kojima vas čekaju stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života. Često je ljekarnik osoba koja će vas uputiti na liječnika ako procijeni da vam je to ipak potrebno i tako vam pomoći u sprječavanju ozbiljnijih komplikacija.

Nadamo se da će ova javnozdravstvena akcija istaknuti vrijednost ljekarničke struke u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o našoj struci i ukazati na doprinos ljekarnika pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.

Tema jubilarnog Hrvatskog dana ljekarni 2016. godine bila je "Zdravlje očiju - suho oko i alergijski konjunktivitis". Ovo su problemi koji najčešće nastaju zbog svakodnevnog i pretjeranog naprezanja očiju pri dugotrajnoj upotrebi računala i mobitela, pri čitanju ili pisanju, a potencijalna ugroza leži i u sve češćoj izloženosti alergenima. Problemi sa suhim okom i alergijskim konjunktivitisom mogu pogoditi sve starosne skupine, a trebaju se na vrijeme otkloniti kako ne bi uzrokovali daljnje poteškoće s vidom.

U subotu, 29. listopada 2016. godine, od 10 do 13 sati, na Europskom trgu u Zagrebu obilježili smo dan ljekarni! Na središnjem događanju ovog za ljekarnike izuzetno važnog dana, oftalmolozi su na licu mjesta građanima vršili besplatno mjerenje suznog filma, a ljekarnici Sekcije za javno ljekarništvo i suradnici JGL-a su među građanima proveli anketu vezanu za suho oko i savjetovali ih o vrstama umjetnih suza i njihovoj pravilnoj uporabi.

Pobrinite se za svoj vid! Tijekom cijele godine slobodno posjetite vašu Pablo ljekarnu i savjetujete se o zdravlju očiju. Pablo magistre su vam na raspolaganju! Pitajte sve što vas zanima o zdravlju očiju, o prevenciji očnih oboljenja i mogućnostima smanjenja tegoba uzrokovanih suhim okom ili alergijskim konjunktivitisom, kao i o ispravnom korištenju prepisanih lijekova.

Preporučeni proizvod: Vizol S

Umjetne suze Vizol S ublažavaju tegobe suhog i vrlo suhog oka, iritacije, pečenja i nelagode. Primjenjuju se i kod umornih očiju, a mogu ih upotrebljavati i osobe koje nose leće (koncentracija od 0,21%).

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.