Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog 5 stvari koje sigurno niste znali da Pablo ljekarnici rade

Pablog

5 stvari koje sigurno niste znali da Pablo ljekarnici rade

Ako želite stručno savjetovanje o zdravlju, navratite u jednu od naših ljekarni. Uvijek ste dobrodošli!

Svi članci
Datum objave: 15.09.2020.
Ljekarnik radi puno više od samog izdavanja lijekova. Znat će vam reći smijete li jesti brokulu uz lijekove protiv zgrušavanja krvi, pomoći će vam u odabiru najboljeg oblika vitamina C za vaš želudac i kožu te slično. Pablo ljekarnik je stručnjak za lijekove i puno više od toga.

1. Od šume vide stablo

Glavni posao Pablo ljekarnika je osigurati sigurnu primjenu lijekova. Bilo da se radi o lijekovima koji se uzimaju trajno ili privremeno, Pablo ljekarnik će vam objasniti kako lijek djeluje, zašto je važno uzimati ga redovito, na što morate pripaziti kod odabira hrane i uzimanja drugih pripravaka te kako se ponašati ako dođe do neugodnih nuspojava. Svatko od nas  je individualan i drugačije će reagirati na novi lijek.

Pablo ljekarnik razgovarat će s vama o načinu života i o tome kako najbolje uklopiti liječenje u dnevnu rutinu. Trebaju li se lijekovi protiv astme uzimati samo tijekom napadaja ili svaki dan? Smijete li popiti čašu vina uz vaš antibiotik? Pablo ljekarnik raspolaže znanjem o mehanizmu djelovanja lijekova, o interakcijama s drugim lijekovima, dodacima prehrani ili hranom, o nastanku nuspojava i ublažavanju nuspojava, o malim trikovima kako i kada uzimati lijek kako bi brže i bolje djelovao. Iz mnoštva informacija s kojima raspolaže, Pablo ljekarnik će se pobrinuti za to da je terapija za vas sigurna i ispravno odabrana, a uzimanje lijeka prilagođeno vašim životnim navikama.

2. Uštedjet će vam vrijeme

Ako vam je počeo curiti nos, svrbe vas oči i kišete, požurite u ljekarnu po stručne savjete iza kojih stoje znanje i iskustvo! Pablo ljekarnik pomoći će ublažiti kašalj, prehladu i temperaturu i podijeliti mnoštvo savjeta u liječenju blažih akutnih bolesti.

Ako vam je neugodno pričati o gljivicama, neugodnom mirisu ili svrbežu, Pablo ljekarnik je osoba od povjerenja, a vrata ljekarne uvijek su vam otvorena. Pablo ljekarnik i liječnik opće medicine su zdravstveni profesionalci koji svakodnevno surađuju radi dobrobiti pacijenata. Ako se radi o ozbiljnijem zdravstvenom problemu, ljekarnik će vas uputiti liječniku.

U Pablo ljekarnama možete izmjeriti šećer, tlak, kolesterol i trigliceride te odmah dobiti orijentacijski rezultat. U našoj zagrebačkoj ljekarni Pablo na adresi Pod zidom 10 možete izmjeriti i glikirani hemoglobin koji pokazuje prosjek šećera u krvi u posljednja tri mjeseca. Danas su srčane, krvožilne i metaboličke bolesti u porastu pa je stoga bitno na vrijeme prepoznati rizične faktore i poduzeti preventivne mjere kako bi se izbjegla bolest.

Pablo ljekarnik svakodnevno savjetuje o zdravom životnom stilu sa svrhom prevencije, očuvanja i poboljšanja zdravstvenog stanja. Ostanite zdravi i kontrolirajte se na vrijeme. Svakodnevno pomažemo mnogim ljudima oko raznolikih poteškoća jer danas nitko nema vremena biti bolestan.

3. Uštedjet će vam novac

Pročitali ste o čudotvornom preparatu s kojim ćete izgubiti 10 kilograma u 10 dana? Nažalost, većina takvih oglasa nije stručno utemeljena, a često može biti i rizična za vaše zdravlje. Pablo ljekarnik je zdravstveni profesionalac koji vam može dati savjete o ispravnosti takvih tvrdnji jer raspolaže znanjem temeljenom na dokazima, znanstvenim istraživanjima i farmaceutskoj edukaciji.

Pablo ljekarnik je odgovoran za zdravlje svojih pacijenata, stoga preporučuje isključivo provjerene dodatke prehrani. Bioraspoloživost i formulacija pojedinog vitamina ili minerala znatno utječe na njihovu djelotvornost. Dodaci prehrani u ljekarni su provjereni i proizvedeni u skladu s farmaceutskom kvalitetom. Ako želite zdravo mršavjeti, obratite nam se u našem nutricionističkom savjetovalištu.

Pablo ljekarnici mogu vam pomoći s prestankom pušenja i savjetovanjem o dodacima prehrani kod različitih stanja i bolesti, poput šećerne bolesti, povišenog tlaka ili masnoća. Trudnice i majke uvijek su dobrodošle u naše ljekarne jer je njihova prehrana ključna za zdravi razvoj i rast djeteta.

4. Pomoći će vam da se osjećate dobro u svojoj koži

Razumijemo sastav i znamo kakav učinak imaju pojedini sastojci na vašu kožu. Znamo kako i zašto humektansi hidratiziraju, koji emolijensi dugoročno hrane kožu i koji okluzivi djeluju komedogeno. Znamo sve o iritansima, topikalnim alergenima i zašto je pH kože bitan.

Pablo ljekarnici vam mogu pomoći u uklanjanju hiperpigmentacijskih mrljica, smanjenju vidljivosti kapilara i crvenila, balansiranju T zone, ujednačavanju tena i teksture kože, a posebno kod problema dehidrirane i osjetljive kože. Kad nam povjerite specifičnosti vaše kože, odabrat ćemo rutinu za njegu kože koja cilja vaše probleme. Objasnit ćemo čemu služi toner i zašto ne smijete preskakati čišćenje. Imamo zajednički cilj, a to je da se osjećate dobro u svojoj koži i veselite se svojoj novoj rutini.

5. Povezat će vas s prirodom

Znate li da su biljni sirupi protiv kašlja dokazano učinkoviti? Pablo ljekarnici mogu vam dati savjete o zdravlju  iz prirode. Povezali smo stručno znanje o biljkama i njihovu djelovanju s modernim spoznajama u fitofarmaciji. Kroz naše fitoaromaterapijsko savjetovalište savjetujemo i educiramo o biljnim lijekovima, tinkturama, sirupima i ekstraktima koji mogu pomoći kod blažih problema.

Naša ljubav i poznavanje biljaka kreirali su i magistralnu kozmetiku koja koristi isključivo prirodne sastojke. Nekada su ljekarnici bili poznati po svojim recepturama iz prirode, a danas smo oživjeli tradiciju i oplemenili je stručnim znanjem i novim spoznajama kroz fitoaromaterapijsko savjetovalište i prirodnu magistralnu kozmetiku.

Ako želite stručno savjetovanje o zdravlju, navratite u jednu od naših ljekarni. Uvijek ste dobrodošli!

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.