Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Aromaterapija Aromaterapija za zdraviji um, tijelo i duh

Aromaterapija

Aromaterapija za zdraviji um, tijelo i duh

Aromaterapija predstavlja spoj umjetnosti i znanosti, blagodati prirode te ljudske želje za dugovječnošću i zdravljem. Upotrebljava prirodna, kontrolirana terapeutska ulja u brizi o zdravlju duha i tijela.

Svi članci
Datum objave: 12.10.2023.

Uz akupunkturu, aromaterapija predstavlja još jednu integriranu istočnjačku metodu u zapadnjačkom konvencionalnom liječenju. Aromaterapija je brzorastuća metoda zdravstvene njege koja se na brojnim svjetskim klinikama uključila kao ogranak medicinskog sustava pod nazivom klinička aromaterapija. Sve je započelo Hipokratovim pisanim preporukama o upotrebi eteričnih ulja putem mirisnih kupki i masaža za očuvanje zdravlja. Egipćani su, daleko prije Hipokrata, koristili mirisna ulja za liječenje rana, bolova i ugriza krokodila. Indijci su na aromaterapiji temeljili ayurvedske metode liječenja, dok su Grci i Arapi prvi započeli s inhalacijama i aromatiziranim lijekovima.

Mirisno ozdravljenje kroz povijest dovodi aromaterapiju do holističke, medicinske i kliničke metode liječenja u suvremenom svijetu.

Eterično ulje – poklon biljke čovjeku

Iz svih dijelova biljke mogu se dobiti eterična ulja. Neke biljke, poput citrusa, imaju stabljike, grančice, plodove, cvjetove i lišće bogate eteričnim mirisnim uljima. Bor ima iglice koje su pune mirisa, a kamilica ima samo cvjetiće. Svako eterično ulje se na poseban način imenuje i određuju mu se glavne sastavnice. Sve je potrebno detaljno zabilježiti, od zemlje podrijetla, načina uzgoja, roka trajanja do posebnog spremanja, registriranja i skladištenja. Od izuzetne je važnosti kupovati eterična ulja od provjerenih brendova koji imaju dugu tradiciju kvalitetne proizvodnje. Eterična ulja najveće kvalitete dobivaju se postupkom polagane destilacije biljnog materijala ili tiještenjem usplođa (citrusi).

Boćice aromaterapije položeni uz listove, cvijeće i limune

Koža obožava eterična ulja!

Bolovi u ramenima, napetost mišića, PMS, glavobolja, gljivice, ubodi insekata, suha koža, ispucale kapilare i vene česti su problemi s kojima se mnogi suočavaju.

Aromaterapijska metoda pomoći u ovakvim stanjima uključuje upotrebu masažnog baznog ulja:

U bazno ulje dodaje se desetak kapi eteričnog ulja poput:

Pripremljene mješavine ne treba nanositi na oštećenu i ranjenu kožu, niti oko očiju i usta.

Kako izraditi svoju ljekovitu mirisnu mješavinu?

Riječ je o spoju znatiželje i kreativnosti. Uvijek započnite s jednim ili dva eterična ulja omiljenog mirisa, recimo lavande i nekog citrusa. Dodajte otprilike dvadeset kapi u 100 ml hladno tiještenog baznog ulja, ovisno o vašem tipu kože. Masna koža bolje podnosi lagana bazna ulja poput lješnjaka, dok će se osobe s suhom kožom odlučiti za jojobu, neven ili marelicu. Najbolja bazna ulja za zrelu kožu su ulje divlje ruže i avokada. Bademovo ulje odgovara svima.

Eterična ulja koja su na ovaj način umasirana u kožu, udahnuta preko nosa u pluća, dolaze do krvnih žila i kumulativno djeluju na cijeli organizam.

Opuštajući, iscjeljujući učinak umanjenja stresa nikada ne izostaje. Koža je prokrvljena i nahranjena, a tijelo i um su relaksirani. Sada je jasno kakvu blagotvornu moć imaju mirisne komponente eteričnih ulja.

Vjekoslava Šupraha, mag.pharm.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.