Početna Pablog Dermokozmetika Pet glavnih savjeta za higijenu i njegu atopijske kože

Dermokozmetika

Pet glavnih savjeta za higijenu i njegu atopijske kože

Atopijski dermatitis je česta, dugotrajna i neugodna bolest dojenčadi, male djece i odraslih.

Svi članci
Datum objave: 14.09.2023.

Kod osoba s atopijskim dermatitisom izmjenjuju se dvije faze: faza rasplamsavanja – karakterizirana vidljivom upalom, pojavom crvenila, suhoćom kože koja jako svrbi i faza remisije (mirna faza) - upala nije vidljiva, ali je u pozadini još uvijek prisutna, a koža je i dalje suha.

Kod pojave upalnog ekcema pribjegava se lijekovima, posebno kortikosteroidnim kremama. Međutim, osjetljivoj atopijskoj koži, i to posebno kod najmlađih od nas, svakodnevno su potrebne odgovarajuća higijena i njega.

Donosimo 5 savjeta kojih se treba pridržavati kod svakodnevne higijene i njege

  1. Kupanje i tuširanje su trenuci od neprocjenjive važnosti. Voda ne smije biti previše topla, a temperatura vode ne smije prelaziti 32 ili 33º C, kako ne bi izazvala svrbež.
  2. Kupanje može trajati 5 do 10 minuta, ne duže, kako ne bi došlo do isušivanja kože. Za kupanje se preporuča korištenje sindeta, uljnih kupki ili gelova bez sapuna koji ne izazivaju iritacije kože.
  3. Važno je dobro isprati kožu i nježno je osušiti tapkanjem bez trljanja.
  4. Kad govorimo o njezi, neophodna je emolijentna njega kože. Za svakodnevnu njegu kože najbolje su emolijentne kreme, prilagođene koži bolesnika s atopijskim dermatitisom. One ublažavaju suhoću kože, poboljšavaju stanje kože, smanjujući njezinu ispucanost. Obnavljaju kožu, čime izbjegavamo isušivanje i ulaz vanjskih alergena. Smanjuju učestalost izbijanja ekcema.
  5. Redovitom upotrebom ovih krema smanjuje se potreba za korištenjem kortikosteroidnih krema.

Emolijentne kreme potrebno je koristiti u kombinaciji s liječenjem za vrijeme izbijanja ekcema, te samostalno, redovito, tijekom razdoblja njegova mirovanja.

Što predstavlja oznaka Emollient Plus* koju nose proizvodi prisutni na tržištu?

Emolijensi obično sadrže nekoliko različitih tvari koje hidriraju ili sprječavaju gubitak vode iz kože, a od iznimne su pomoći bolesnicima s atopijskim dermatitisom. Posljednjih godina na tržištu su prisutni emolijensi koji uz pomoćne tvari sadrže i djelatne tvari, dok je tradicionalna definicija da je emolijens lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari, ali ne i djelatne tvari. Stoga se javila potreba za novom definicijom emolijentnih formula.

Nova definicija uvrštena u Smjernice za tretman atopijskog dermatitisa (atopijskog ekcema) Europskog dermatološkog foruma za 2018. godinu navodi da je Emollient Plus* lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari i djelatne tvari koje nisu lijek. Spomenute djelatne tvari poboljšavaju stanje atopijskog dermatitisa, a kao takve navode se saponini i flavonoidi iz ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi.

Oznaka Emollient Plus za bolesnike s atopijskim dermatitisom znači bolju učinkovitost proizvoda u upravljanju ovom kroničnom upalnom dermatozom, uz optimalnu sigurnost.

                                  Emollient PLUS tretman za atopiju

A-Derma EXOMEGA CONTROL linija proizvoda nosi oznaku Emollient Plus, a proizvodi sadrže tri djelatna sastojka, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine i vitamin B3, čije je sinergističko djelovanje usmjereno na prekidanje začaranog kruga u kojem se nalaze bolesnici s atopijskim dermatitisom.

Jedinstveni djelatni sastojak biljnog podrijetla, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, bogat je flavonoidima i saponinima, a ne sadrži mjerljive proteine. Flavonoidi djeluju protuupalno, saponini imunoregulirajuće, a odsustvo mjerljivih proteina onemogućava pojavu alergijskih reakcija.** Filaxerine i vitamin B3 pomažu obnavljanje kožne barijere

Samo jedno nanošenje dnevno dovoljno je za brzo poboljšanje stanja kože i smanjenje potrebe za grebanjem. Dan za danom ugodnost je veća, faze pogoršanja postaju rjeđe, a svakodnevni život jednostavniji.

A-DERMA je razvila više različitih tekstura, prilagođenih svakom tipu kože i za sva godišnja doba: emolijentno mlijeko, emolijentna krema, emolijentni balzam i emolijentni sprej.

Dijete drži u dlanu A-derma kremu dok sjedi u ogrtaču

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.