Početna Pablog Dermokozmetika Potpuna rutina za osjetljivu kožu

Dermokozmetika

Potpuna rutina za osjetljivu kožu

Koža može postati osjetljiva iz više razloga i u bilo kojem trenutku života, od najranije pa sve do umirovljeničke dobi.

Svi članci
Datum objave: 22.12.2021.

Sretni smo kada imamo zdravu kožu jer je to primarna i najbolja obrana tijela od vanjskih štetnih i nadražujućih čimbenika. S druge strane, ako je koža suha i osjetljiva, ugrožena je zaštitna barijerna funkcija i koža je sklona daljnjem isušivanju te većoj osjetljivosti.

Osjetljivost se javlja ako je ugrožena zaštitna barijerna funkcija kože pa je uslijed toga koža više podložnija vanjskim nadražujućim čimbenicima (bakterijama, kemijskim tvarima, alergenima i drugim). Pojedine osobe imaju predispozicije za osjetljivu kožu, dok druge odjednom mogu iznenaditi promjene na koži. Iz tog razloga važno je razumjeti važnost prirodnih obrambenih mehanizama kože i čimbenika koji ih aktiviraju jer to pomaže u dekodiranju suhe i osjetljive kože.

Nepredvidivost pojave osjetljive kože znači da su rješenja uglavnom jače orijentirana na prevenciju nego liječenje pa je cilj kontrolirati i minimalizirati njihove uzroke te kožu svakodnevno njegovati visokokvalitetnim i adekvatnim preparatima.

Kako prepoznati suhu i osjetljivu kožu?

Zaštitna barijera kože djeluje na sprječavanje ulaska bakterija i drugih štetnih tvari u tijelo, a istodobno ograničava gubitak vode i sprječava dehidraciju. Ovaj proces kožu čini zdravom i hidriranom te zadržava njenu elastičnost i čvrstoću. S druge strane, vanjski čimbenici: bakterije, kemijske tvari i alergeni mogu omesti taj proces i učiniti kožu osjetljivom, grubom i suhom.

Suhu i osjetljivu kožu možemo imati na tijelu, licu, usnama, rukama i vlasištu, a manifestira se kao:

  • crvenilo
  • suhoća
  • svrbež
  • zategnutost.

Majka i dijete se smiju.

Kakva treba biti pH vrijednost zdrave kože?

pH vrijednost ima bitnu ulogu za stanje kože. Kisela pH vrijednost zaštitnog sloja izrazito je važna za funkcioniranje zaštitne barijere jer djeluje na neutralizaciju alkalnih agresivnih tvari, sprječava rast bakterija te održava optimalno kiselo okruženje u kojem se prirodna flora može razvijati.

Ako dođe do rasta pH vrijednosti, prirodna ravnoteža kože se remeti i esencijalni epidermalni lipidi više se ne mogu sintetizirati uslijed čega koža gubi vodu te postaje suha i osjetljiva.

Eucerin Ph5 Duschol među biljem i uljima.

Hidratizacija kože i zaštita lipidnog sloja uz Eucerin proizvode iz pH5 linije

Eucerin pH5 je linija proizvoda namijenjena za suhu i osjetljivu kožu. Eucerin pH5 sustav za ravnotežu djeluje na obnovu optimalne pH vrijednosti kože te na jačanje prirodnih obrambenih mehanizama zbog čega je koža otpornija na okolišne čimbenike i smanjena je njena osjetljivost. Dekspantenol iz formule jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože, dok glicerin pomaže u hidraciji kože, a pH5 citratni pufer vraća prirodni pH kože.

Svi proizvodi iz linije su klinički i dermatološki testirani te su idealno rješenje u borbi sa suhom i osjetljivom kožom te kožom koja je sklona alergijama. Učinkovito djeluju na zaštitu kože od isušivanja i dugotrajnu hidratizaciju, te kožu ostavljaju mekom i glatkom.

Osnažite prirodnu zaštitu kože uz Eucerin pH5 liniju u četiri koraka

Kako biste zaštitili prirodni obrambeni mehanizam kože od virusa, bakterija i drugih nadražujućih čimbenika iz okoline, važno je  svakodnevno primjenjivati pravilnu higijena i njegu kože kroz četiri ključna koraka:

  1. Čišćenje kože - Za nježno čišćenje kože cijelog tijela tu je Eucerin pH5 blagi gel za tuširanje koji koži pruža učinkovitu zaštitu prirodnih obrambenih mehanizama. Sprječava isušivanje, ne sadrži sapune i pogodan je za bebe i djecu!
  2. Njega kože nakon tuširanja – Za dugotrajnu hidrataciju nakon tuširanja odaberite Eucerin pH5 losion koji kožu čini otpornijom i manje osjetljivom. Ključni sastojci losiona su: glicerin koji privlači vodu i zadržava ju u koži te pantenol/dekspantenol koji potiče regeneraciju i obnovu kože.
  3. Redovito pranje ruku – redovito pranje ruku važno je zbog sprječavanja širenja zaraznih bolesti, a za svakodnevno pranje ruku potrebno je koristiti izuzetno blago sredstvo poput Eucerin pH5 sindeta koji ne sadrži alkalne sapune i parfeme. Nježno čisti ruke i pruža im osjećaj glatkoće i nježnosti. No, kako bi ruke uslijed učestalog pranja ipak ostale njegovane, važno je i dodatno ih zaštititi blagom kremom Eucerin pH5 koja djeluje na obnavljanje prirodnih obrambenih mehanizama kože te dugotrajno štiti i hidratizira ruke.
  4. Pranje kose i vlasišta – higijena vlasišta i pranje kose također je važan korak za minimiziranje mikroorganizama iz okoline jer se mikroorganizmi zadržavaju i na kosi. Kako učestalim pranjem ne biste nadražili svoje vlasište, birajte Eucerin DermoCapillaire pH5 blagi šampon - nježno i učinkovito sredstvo koje čisti kosu i čini ju mekšom te zadržava prirodni obrambeni mehanizam vlasišta.

Otac drži curicu na ramenima.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.