Početna Pablog Dermokozmetika Prekrijte nesavršenosti i zaštitite se od sunca toniranim kremama s faktorom!

Dermokozmetika

Prekrijte nesavršenosti i zaštitite se od sunca toniranim kremama s faktorom!

Tonirane kreme savršen su izbor za hidraciju, njegu i ujednačavanje nesavršenosti.

Svi članci
Datum objave: 03.05.2021.

Koje se nesavršenosti na koži mogu korigirati toniranim kremama?

Najčešće imamo potrebu prekriti nesavršenosti kože lica, ali u ljetnim mjesecima želimo uljepšati i kožu na drugim dijelovima tijela. Osim za prekrivanje nesavršenosti, često ćemo tražiti kreme za ujednačavanje kože (boja kože, bore, strije, ožiljci) i tretiranje kožnih problema koji uzrokuju nesavršenosti i neujednačenosti na koži (npr. akne ili seboroični dermatitis), što znači da će neke kreme i serumi koje ćemo primjenjivati za prekrivanje djelovati i dugoročno na smanjenje i korekciju nesavršenosti.

Što su AA i BB kreme?

  • Pojava AA krema, ili u doslovnom prijevodu anti-age krema, prva je ponudila priliku za korekcije na koži, no kako se na vidljive rezultate ipak trebalo čekati neko vrijeme, lansirane su tzv.
  • BB kreme. U punom nazivu to su beauty balms ili balzami ljepote. Trend BB krema započeo je u Aziji kao napredna inačica tonirane kreme koja bi koži pružala prekrivanje laganijom teksturom i prirodnijim izgledom od tekućih pudera. Namjena BB kreme je da djeluje kao podloga (primer), hidratizira, ujednačava ten te istovremeno štiti od štetnih sunčevih zraka.

Što možemo očekivati od CC, DD i EE krema?

  • CC kreme dobile su ime po namjeni za color correcting ili korekciju boje kože. Najčešće su laganije teksture od BB krema i korigiraju nedostatke na koži poput crvenila i diskoloracije. Pokazuju bolje prekrivanje od BB krema, a što se tiče primjene, mogu se koristiti same ili kao primer ako se nanose ispod tekućih pudera.
  • DD krema skraćeno je ime za daily defense ili dnevnu obranu kože, a zapravoimaju sve blagodati AA, BB i CC krema - smanjuju pojavu sitnih bora, pružaju ujednačeniji ten, njeguju, hidratiziraju i štite kožu od vanjskih oštećenja.
  • EE kreme postižu even effect (ujednačen učinak) i tek su u ekspanziji razvoja, a trebale bi hidratizirati i štititi kožu od štetnih UV zraka te smanjiti pojavu prištića i tamnih mrlja, a u isto vrijeme pružati koži svjež izgled i prekriti nepravilnosti. Nanose se same ili u kombinaciji s puderom kako bi se prekrili nedostaci na koži poput ožiljaka od akni, mrlja od sunca i crvenila na koži.

Gdje i kako se savjetovati pri odabiru?

Savjet za odabir proizvoda najbolje je potražiti u ljekarni gdje možete postaviti specifična pitanja i pronaći velik izbor proizvoda koji osim svojstva prekrivanja imaju formule osnažene visokom zaštitnim faktorima. Naglasite magistri farmacije koje dermatološke dijagnoze ili stanja stoje u pozadini nesavršenosti na koži koju želite prekriti, ako imate tu informaciju. Ako se nesavršenosti pojave iz nepoznatog razloga, farmaceut će postavljanjem odabranih pitanja pokušati trijažirati hoće li biti potreban posjet dermatologu ili možete zajedno odabrati neki od proizvoda i započeti s tretmanom odmah.

Na što treba pripaziti pri odabiru krema za prekrivanje nesavršenosti?

Puder za tijelo može prekriti proširene vene, modrice, ožiljke i tetovaže. Tekući puder na tijelo je najbolje nanositi spužvicom ili kistom, ili odabrati pudere koji su dostupni u obliku spreja kako bi sami dobro prianjali na kožu. Preporuka je pripremiti kožu lica i tijela za nanošenje ovakvih prekrivača prethodnom depilacijom i primjenom pilinga kako bi naneseni proizvod mogao ostvariti željeni učinak.

Koji su sigurni sastojci krema za prekrivanje nesavršenosti?

Navedene kreme često sadrže aktivne tvari poput antioksidansa, dekspantenola, hijaluronske kiselinetermalne vode, što im osigurava osjećaj lakoće prilikom nanošenja na kožu. Također se često u sastavu ovih krema nalaze vitamini i bazna ulja.

Među najvažnijim sastojcima za prekrivanje su i mineralni i biljni pigmenti koji će često igrati i ulogu zaštitnog faktora kad govorimo o sunčanju.

Što još možemo poduzeti za manju vidljivost nesavršenosti?

  • Dobro se hidrirati unosom dovoljnih količina tekućine.
  • Nanositi termalnu vodu i ovlaživati prostorije u kojima boravimo.
  • Značajnu razliku može učiniti i prestanak pušenja te unos proteina, vitamina i minerala.
  • Izuzetno je važno imati kvalitetan san i reducirati stres.
  • Regulirati hormonalni status, kao i inzulinsku rezistenciju i suzbiti simptome alergije na koži.

Doc. dr. sc. Arijana Meštrović, MPharm, FFIP

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.