Početna Pablog Dermokozmetika Zašto je ureja važna za suhu kožu sklonu ljuskanju?

Dermokozmetika

Zašto je ureja važna za suhu kožu sklonu ljuskanju?

Ureja je ključna molekula za održavanje hidratacije kože. Linija proizvoda EPTA PSO bogata je urejom, pružajući cjelovitu njegu za suhu kožu, uključujući i poseban preparat za nokte.

Svi članci
Datum objave: 19.03.2024.

Ureja je molekula sposobna apsorbirati vodu prisutna u epidermisu kao sastavni dio prirodnog hidratizirajućeg faktora i neophodna je za odgovarajuću hidrataciju. Jedna od prvih primjena ureje u modernoj medicini bilo je lokalno liječenje rana zbog njezinih proteolitičkih i antibakterijskih svojstava. Trenutno se ureja naširoko koristi u dermatologiji za poboljšanje funkcije kožne barijere i kao jedno od najčešćih hidratantnih i keratolitičkih sredstava.

Zašto je ureja važna za suhu kožu

Kozmetički proizvodi koji sadrže ureju dostupni su u različitim formulacijama i koncentracijama. Višestruka klinička ispitivanja upotrebe formulacija koje sadrže ureju pokazala su značajno kliničko poboljšanje kod mnogih dermatoza koje se manifestiraju ljuskavom i suhom kožom. Osim toga, ureja može povećati prodiranje kroz kožu i optimizirati djelovanje lokalnih lijekova.  Jedna od najvažnijih uloga ureje u kozmetici je njezina sposobnost zadržavanja vlage.

Neke od glavnih prednosti ureje su:

  • Djeluje kao hidratant, pomažući koži da zadrži vlagu i sprječavajući njezino isušivanje
  • Posebno je korisna za suhu, ljuskavu ili iritiranu kožu
  • Njezina regenerativna svojstva pomažu u obnavljanju kože, čineći je glatkom i mekom
  • Pomaže u jačanju zaštitne barijere kože, čime se sprječava gubitak vlage i ulazak štetnih tvari
  • Ubrzava procese obnove kože i pomaže u uklanjanju odumrlih stanica

Suha koža mnogo je podložnija boranju od masne stoga se svim osobama koje imaju neki oblik psorijaze preporučuje se korištenje kozmetičkih proizvoda s visokim udjelom ureje.

Žena stavlja ureju na lice.

EPTA PSO – linija njege za suhu kožu, bogata urejom

Upravo zbog ovih svojstava, ureja je neizostavan sastojak u EPTA PSO liniji proizvoda namijenjenih njezi kože sklone ljuskanju, plakovima i suhoći, pružajući cjelovitu njegu i podršku koži u borbi protiv njenih specifičnih problema.

EPTA PSO linija sadrži čak pet proizvoda koji pružaju cjelovitu njegu kože sklone ljuskanju. Od nježnog čišćenja s EPTA PSO gelom, preko izuzetno hidratantne emulzije EPTA PSO 10 koju mogu koristiti svi željni osjećaja zdravlja na vlastitoj koži, pa sve do EPTA PSO 30 kreme koja temeljito čisti, umiruje, vlaži, ublažava svrbež izazvan suhoćom kože, ublažava stvaranje plakova te ima matirajući učinak na ten. Posebno se ističe EPTA PSO 50 PLUS krema koja sadrži čak 50% ureje, namijenjenu za nanošenje po cijelom tijelu, a visoka koncentracija  može pomaći kod omekšavanja plakova, a shea maslac hrani isušenu kožu.

Eptaderm linija s urejom.

Ako vam se perutaju i nokti, odaberite EPTA PSO Nokti, preparat za jačanje i zaštitu noktiju sklonih ljuštenju u obliku upijajućeg laka. Iako se proizvod EPTA PSO linije mogu koristiti zasebno, najbolje djelovanje imaju kada se koriste kombinirano, u obliku svakodnevne rutine njege u više koraka. Uz to, moguće ih je kombinirati i s dermatološkom terapijom

Uz pravilnu njegu kože urejom možete osigurati da vaša koža ostane hidratizirana i tijekom proljetnih mjeseci.

Briga o koži je ključna za osjećaj samopouzdanja i dobrobit, stoga uložite malo vremena u njegu svoje kože i uživajte u proljetnim danima puni svježine i energije.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.