Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Majka i dijete Bebe i kupanje u moru

Majka i dijete

Bebe i kupanje u moru

Dijete se treba bez prisile priviknuti na more, a u tome mu pomažete upravo vi. Zajedničko druženje je najbolja motivacija za ulazak u čaroban morski, vodeni svijet.

Svi članci
Datum objave: 05.06.2023.

Prvo i osnovno pitanje glasi – kada je beba spremna za more?

Pravo putovanje planirajte nakon što se obavili sve zdravstvene preglede i cjepiva i kada ste već i vi i obitelj navikli na malenu prinovu i njezine potrebe, što je najčešće nakon navršenih šest mjeseci bebinog života. Računajte na to da ste i vi i beba dobrog zdravlja i da je vremenska prognoza pogodna, odnosno da vani nije prevruće i da more nije prehladno.

Imajte na umu da se dijete mora priviknuti na novu, neočekivanu okolinu, stoga se ne preporučuju vikend putovanja, već barem jedan tjedan.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kojih biste se trebali pridržavati na moru s bebom. Samozaštita tanke i osjetljive dječje kože počinje se razvijati tek nakon druge godine života pa do tada svako izlaganje suncu predstavlja velik rizik za kasnije zloćudne bolesti. Upravo radi toga djecu treba kvalitetno i kontinuirano štititi od štetnog sunčevog zračenja. Za početak, obavezno poštujte vrijeme izlaska na sunce.

Male bebe nikako ne izlažite suncu od 10 do 18 sati.

Neka beba bude izložena suncu jedino kada se kupa, a tada je zaštitite kapicom ili šeširićem i vodootpornim sredstvom sa zaštitnim faktorom 50 za UVA i UVB zrake. Sredstvo nanesite u hladu u debljem sloju na cijelo tijelo od tjemena, preko ušiju do tabana. Isto tako, dok se dijete igra na plaži, osim kremama, suncobranima, naočalama i šeširićima, zaštitite ga i laganom, udobnom odjećom dugih rukava i nogavica (obavezno pokrijte vrat i donji dio leđa) i prozračnom, ali zatvorenom obućom.

Beba s kapicom leži na trbuhu na plavom ručniku dok se smije.

Djeca drugačije reagiraju na more. Mogu biti oduševljena vodom, ali ne i kupanjem. Najbitnije je da nipošto ne prisiljavate bebu na kupanje ako se boji vode. Dijete se treba bez prisile priviknuti na more, a u tome mu pomažete upravo vi. Zajedničko druženje je najbolja motivacija za ulazak u čaroban morski, vodeni svijet. Raznovrsnim igrama i aktivnostima u vodi možete lako zagolicati maštu vašeg mališana i pokazati mu koliko kupanje i bućkanje u plićaku može biti zabavno. U tome će vam pomoći loptica, rukavice za plivanje, kolutovi i mnogo smijeha. Dijete će se s vremenom naviknuti na vodu i u moru pronaći užitak te će se, uz povjerenje u vašu zaštitu i svoje sposobnosti, lakše prilagoditi na kupanje.

Otac drži bebu u vodi dok se oboje smiju.

Samo upamtite, djetetu treba dati vremena, budite strpljivi i imajte razumijevanja.

Većina djece se naprosto oduševi plažom, morem, kupanjem, igranjem i užitkom koje ono donosi. Omogućite svojem djetetu da se što sigurnije, zabavnije i postupno upoznaje s tom veselom stranom ljeta.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.