Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Majka i dijete Kako djecu zaštititi od sunca?

Majka i dijete

Kako djecu zaštititi od sunca?

Rizik za oštećenje kože uzrokovanog suncem znatno je veći kod djece nego kod odraslih jer su im koža i imunološki sustav zbog svoje „nezrelosti“ pojačano osjetljiviji.

Svi članci
Datum objave: 26.04.2021.

Suncu smo izloženi sve dane u godini, nekad više, nekad manje, ovisno o podneblju u kojem živimo kao i o godišnjem dobu. Naravno, ovisno i o tome koliko vremena provodimo na otvorenom. Često se o suncu govori kao uzroku određenih bolesti kože no sunce ne možemo kriviti za sve, jer ipak dopridonosi poboljšanju nekih kožnih bolesti. Izlaganje suncu je potrebno kako bi se u koži stvarao vitamin D koji je nužan za normalan rast i razvoj kostiju uz brojne druge povoljne učinke na zdravlje.

Znate li zašto su bebe i djeca toliko osjetljivi na sunce?

  • Njihova koža je do deset puta tanja od kože odrasle osobe te nema sposobnost stvaranja vlastite zaštite.
  • S navršenom prvom godinom života se tek počinje razvijati sposobnost zaštite, a kada dijete napuni šest godina može se reći da koža djeteta ima zaštitni mehanizam.
  • Dojenčadi mlađoj od 6 mjeseci ne bi trebalo nanositi nikakva sredstva za zaštitu od sunca i ne bi ih se trebalo izlagati direktno suncu, a s navršenih 6 mjeseci mogu se početi koristiti proizvode za zaštitu od sunca s faktorom SPF 50+.

Osim nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca na plažama, ne smijemo zaboraviti i da je na velikim nadmorskim visinama sunce posebno jako. Stoga upravo takvi proizvodi kontinuirano trebaju biti sastavni dio vaših kozmetičkih torbica. I ne dajte da vas oblaci zavaraju. Kroz njih sunčeve zrake također prolaze.

Dermatološki laboratoriji Avène svjesni su važnosti zaštite od sunca, ali i specifičnih potreba različitih tipova kože, pa su razvili linije za zaštitu od sunca prilagođene osjetljivoj, nježnoj dječjoj koži.

Eau Thermale Avène zaštita za osjetljivu dječju kožu

  • Dječje mlijeko za zaštitu od sunca SPF 50+ sadrži jedinstvenu Sunsitive® Protection kombinaciju djelatnih sastojaka i namijenjen je za vrlo visoku zaštitu od sunca osjetljive dječje kože.
  • Dječji sprej za zaštitu od sunca SPF 50+ također sadrži jedinstvenu Sunsitive® Protection kombinaciju djelatnih sastojaka, lagane je, fluidne teksture, jednostavne za nanošenje i ima vrlo vodootpornu formulu. Zahvaljujući OPEN/STOP sustavu mlaznica spreja se može uvući, tako da nema dodatni poklopac. Praktičniji je za svakodnevno korištenje i manje škodljiv za okoliš.

Oba proizvoda sadrže Avène termalnu izvorsku vodu koja umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Krenimo sa zaštitom od sunca na vrijeme, jer korisne se navike najlakše usvajaju u ranoj dječjoj dobi. Nemojte pritom zaboraviti zaštititi i sebe!

Zaštitite od sunca cijelu obitelj!

Photo by Alexander Dummer on Unsplash

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.