Početna Pablog Moje zdravlje Višestruke koristi aktivnog ugljena

Moje zdravlje

Višestruke koristi aktivnog ugljena

Aktivni medicinski ugljen najjači je apsorbens prirodnog podrijetla, s velikom sposobnošću vezivanja raznih toksina i štetnih tvari.

Svi članci
Datum objave: 29.09.2016.

Čitatelji koji su se susreli s probavnim tegobama, vjerojatno su se do sada susreli i s must-have proizvodom svake kućne ljekarne: medicinskim ili aktivnim ugljenom. No, ovaj je proizvod mnogo više od toga pa krenimo redom.

Aktivni medicinski ugljen najjači je apsorbens prirodnog podrijetla, s velikom sposobnošću vezivanja raznih toksina i štetnih tvari. Koristi se kod proljeva i nadutosti, kod akutnog trovanja oralno unesenog lijeka ili otrova i trovanja hranom. Djeluje tako da apsorbira toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutralizira želučanu kiselinu.

Korištenje u kraćim razdobljima potpuno je neškodljivo, čak i za djecu.

No nije ga pametno uzimati tijekom dužeg vremena budući da može apsorbirati hranjive tvari iz organizma. Isto tako, ako koristite neke lijekove, važno je savjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom jer može apsorbirati aktivne tvari iz lijeka i poništiti njegovo djelovanje.

Kako apsorbira tvari unutar organizma, tako djeluje i u kozmetičke svrhe. Internet je pun raznovrsnih načina korištenja ovog proizvoda, a mi navodimo samo neke koji će posebno privući sve one koji žele koristiti što manje umjetnih sastojaka ili kemikalija u svom kućanstvu.

Maska za lice s aktivnim ugljenom koja se u najjednostavnijoj varijanti radi od mješavine izdrobljenih tabletica (ili granula) u kombinaciji s destiliranom vodom. Pazite da ne bude prerijetka, već dovoljno gusta da ne kaplje s lica. Nanesite izbjegavajući područje oko očiju, ostavite da djeluje dok se ne osuši, a zatim dobro isperite. Preporučuje se protiv mitesera i prištića, kod masne i problematične kože.

Izbjeljivanje zubi još je jedna od moći aktivnog ugljena. Jednostavno, zdrobite tableticu, umočite vlažnu četkicu i dobro očetkajte zube. U početku će se činiti neobično, budući da će vam usta biti puna crnila, no ne brinite. Nakon ispiranja, tragovi crnila ne ostaju i vaši će zubi biti bjelji. Ipak, ne bismo preporučili pranje u novoj bijeloj odjeći netom prije izlaska.

Osim navedenih, koristi se i kao pročišćivač zraka i neutralizator neugodnih mirisa (u prostorijama, automobilima) umotan u platnenu vrećicu, kao sastojak šampona, prirodnih sapuna, a domišljate šminkerice koriste ga u hitnim slučajevima kada nestane tuša za oči/eyelinera budući da je iznimno pigmentiran i daje duboko crnu, mat boju.

JGL Carbomed

Aktivni ugljen u tabletama ili granulama možete pronaći u svim Pablo ljekarnama.

TABLETE (30 x 150 mg) i GRANULE (50 g sadrži 19,25 g aktiviranog ugljena)

Koristi se kod proljeva i nadutosti, u tabletama ili granulama.

Tablete i granule uzimaju se protiv proljeva i nadutosti, kod akutnog trovanja oralno unesenog lijeka ili otrova i trovanja hranom. Djeluju tako da apsorbiraju toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutraliziraju želučanu kiselinu. Aktivni ugljen u tabletama ili granulama možete pronaći u svim Pablo ljekarnama.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.