Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje 5 savjeta za zdrave zube

Moje zdravlje

5 savjeta za zdrave zube

Pokoja pogreška u pranju zubi poput prejakog pritiska ili neodgovarajuće strukture vlakana četkice može uzrokovati trajne posljedice.

Svi članci
Datum objave: 19.03.2018.

Važan dio svakodnevne higijene čine zubi i njihovo pravilno održavanje.
Uz nekoliko jednostavnih savjeta postignite zdrave i lijepe zube.

Četkice s mekšim vlaknima čuvaju caklinu

Svakodnevno pranje zubi tvrdim i polutvrdim četkicama može uzrokovati oštećenje cakline i dugoročno stvoriti probleme s desnima. Tvrde četkice i pogrešan način četkanja uzrok su povlačenja i krvarenja desni. Mekša vlakna na četkici i nježni kružni pokreti očuvat će caklinu zuba i zubno meso, ali i ukloniti moguće nelagode tijekom četkanja zubi.

Zubni konac čisti međuprostor zubi

U slučaju četkanja zubi, čak 40 % zuba ostaje neočišćeno. Naime, četkicom se ne može u potpunosti ukloniti sva nečistoća pa je stoga poželjno posegnuti za zubnim koncem ili interdentalnom četkicom. Kako bi se spriječilo stvaranje kamenca, plak je osnovni preduvjet koji je potrebno eliminirati. Zubni konac može ukloniti hranu dospjelu u međuprostor, ali i plak, gustu tvorevinu koju čine bakterije, ostaci hrane i odumrle stanice.

Četkica za jezik osvježava dah

U slučaju lošeg zadaha, problem mogu biti naslage bakterija na jeziku. Četkice za čišćenje jezika odličan su alat za dosezanje stražnjih dijelova usne šupljine. Poželjno je koristiti ih svaki put kada se četkaju zubi.

Redoviti posjeti zubaru umanjuju potencijalno veće probleme

Zubara bi trebalo posjetiti najmanje dva puta godišnje kako bi se na vrijeme preventivno zaštitili zubi od potencijalnih većih problema te obavili manji popravci i redovita čišćenja. U slučaju kontinuiranog kvarenja zubi ili drugih komplikacija, preporučuje se češći odlazak zubaru.

Redovito mijenjanje četkice utječe na zdravlje usne šupljine

Četkice su konstantno izložene vlazi i često se ne stignu osušiti između korištenja. Osim toga, ovisno o pritisku, struktura vlakana može se narušiti i time smanjiti djelotvornost same četkice pa se preporučuje zamjena četkice svaka tri mjeseca.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.