Početna Pablog Moje zdravlje Abeceda nove generacije krema: od BB do DD kreme

Moje zdravlje

Abeceda nove generacije krema: od BB do DD kreme

U bogatoj ponudi nove generacije krema sigurno ste već vidjeli oznake BB, CC i DD. No, što nam one zapravo govore?

Svi članci
Datum objave: 23.05.2016.

Sve ove kreme možemo smatrati poboljšanim verzijama toniranih krema. No, kako kozmetička industrija uvijek inovira i napreduje, stvorene su super-kreme kojima je zajedničko da u sebi sadrže sastojke koji hidratiziraju i njeguju kožu, no istovremeno toniraju ten i pružaju mu ujednačenost.

BB kreme

Oznaka BB dolazi od naziva Blemish Balm, u prijevodu 'balzam za nepravilnosti'. BB krema je prva takve vrste, ona umiruje i hidratizira, ali i tonira i štiti kožu od UV zračenja. Njena glavna prednost je što umanjuje vidljivost manjih nepravilnosti baš kako to čine puderi, ali nakon skidanja, koža je u puno boljem stanju jer je nahranjena aktivnim sastojcima. Također, ove kreme često sadrže i sastojke koji pomažu u sprječavanju starenja kože i stvaranju bora, a imaju i UV faktor. BB kreme namijenjene su svima onima koji na licu ne vole imati 'previše'. Za dnevnu šminku, laganije prekrivanje i ujednačavanje tena, s BB kremom nećete pogriješiti!

CC kreme

Oznaka CC dolazi od izraza Color Correcting. Ova krema, kao što joj ime kaže, služi za korekciju boje i jačih nepravilnosti. Budući da je njena pokrivnost snažnija od BB kreme, preporučena je za kožu s više nepravilnosti ili zreliju kožu. Njeno je djelovanje usmjereno na korekciju boje kože, kod crvenila, pigmentacijskih mrlja, za kožu bez sjaja itd., a ima i pojačanu zaštitu od sunca zbog čega će biti dobar odabir za ljetni period. CC kreme su u pravilu izdržljivije i pružaju trajniju zaštitu lica. Ako vaša koža ima jače nepravilnosti koje želite ublažiti, a istovremeno joj pružiti pravu njegu, CC kreme će za vas biti idealan izbor!

DD kreme

DD oznaka pak dolazi od izraza Daily Defense koju bismo mogli prevesti kao dnevna zaštita kože. DD kreme usmjerene su zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja kao što su stres, zagađenje, pušenje, sunčeve zrake i slično. Uz sve karakteristike koje imaju BB i CC kreme, hranjivost i prekrivanje nesavršenosti, DD krema je još dodatno bogata antioksidansima koji neutraliziraju štetno djelovanje slobodnih radikala na koži i tako najkompleksnije rješava problem postizanja savršenog tena. DD kreme su izbor za sve koji očekuju anti-aging zaštitu od vanjskih utjecaja, dobro prekrivanje, a možete ih koristiti i kao podlogu za puder ili samostalno ako želite što prirodniji izgled.

Pablo preporuka

DermEden DD KREMA, SPF 25 i SPF50 univerzalna dnevna krema
Dobitnica « Victoires de la Beauté » nagrade

DNEVNA ZAŠTITNA KREMA Laboratoires DermEden sadrži revolucionarni sastojak: VITAMINU D SLIČAN SPOJ, koji djeluje na kožu kao vitamin D, ali bez potrebe izlaganja kože UV zračenju. Ova nova generacija njege štiti kožu od svakodnevnih štetnih utjecaja iz okoline i smanjuje vidljive znakove starenja kože (smeđe mrlje i bore). Posebno je osmišljena za svaki tip kože; formula sadrži mikro-inkapsulirane pigmente koje se prilagođuju boji kože.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.