Početna Pablog Moje zdravlje Aloe Vera - Sjajna biljka bogatog sastava

Moje zdravlje

Aloe Vera - Sjajna biljka bogatog sastava

Aloe Vera sjajna biljka bogatog sastava i izuzetne učinkovitosti dolazi u mnogim oblicima i sa mnogo korisnih uloga poput hidratacije kože, protuupalnog i antidijabetičkog djelovanja. 

Svi članci
Datum objave: 07.08.2023.

Aloe barbadensis Miller je tropska biljka iz područja sjeverne Afrike, Male Azije i južnog Mediterana. Premda samoj biljci odgovaraju suha i vruća podneblja njezin učinak je potpuno suprotan. Glavne aktivne tvari su aloin i emodin zbog kojih gel od aloe ima mnogo korisnih uloga:

 • Vlaži i hidratizira kožu
 • Zacjeljuje rane
 • Djeluje protuupalno
 • Antidijabetički
 • Zaštićuje kosti i zube
 • Obnavlja probavni sustav

Aloe Vera obnavlja i snaži imunitet. Osim ova dva antrakinona ,aloe vera sadrži 75 aktivnih sastavnica poput vitamina A, C, E i B12, enzima i minerala (bakar, cink i selen), biljnih hormona i saponina, uključujući i protuupalnu salicilnu kiselinu.

Tradicionalno se stotinama godina koristi za obnovu kože kod opekotina, rana, uboda insekata i ekcema kao i kod problema probavnog sustava (žgaravica, nadutost, zatvor). Znanstvena istraživanja pokazuju visoki stupanj učinkovitosti kod stomatoloških problema od upale desni (gingivitis), loše kvalitete zubi, upalnih procesa i postoperativnih stomatoloških zahvata. Nova istraživanja idu u smjeru zaštitnog učinka aloe vere na kosti kod osteoporoze i osteopenije. Ništa manje se ne istražuje i njezin antidijabetički i antikancerogeni učinak.

Narezani komadići aloe vere posloženi na tanjuru.

Aloe Vera u proizvodima

Aloe veru na tržištu možete naći u obliku:

 1. Visoko koncentriranih gelova za kožu
 2. Napitaka od jedne litre
 3. Kapsula
 4. Paste za zube
 5. Otopina za ispiranje usne šupljine

Posebno se ističu kozmetički proizvodi s gelom Aloe Vere koji dubinski hrane i obnavljaju kožu, njezin kolagen i stanične strukture, pogotovo ljeti nakon sunčanja.

U kozmetičkim preparatima se često kombinira s uljem čajevca, Vitaminom E argana. koji pojačavaju učinak aloe. Gel od Aloe Vere mogu koristiti djeca i trudnice ali ne na velikim površinama i u velikim količinama.
Znate li da ime Aloe Vera potječe od arapske riječi allaeh - sjajna gorka tvar i latinske riječi vera – istina. Definitivno je istina da se ovdje radi o sjajnoj biljci bogatog sastava i izuzetne učinkovitosti.

Vjekoslava Šupraha, mag.pharm.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.