Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Detoksikacija organizma

Moje zdravlje

Detoksikacija organizma

Mnoge znanstvene studije dokazuju brojne zdravstvene dobrobiti detoksikacije organizma. Jednom godišnje bilo bi dobro napraviti čišćenje organizma.

Svi članci
Datum objave: 24.11.2016.

Svakodnevno smo izloženi djelovanju štetnih tvari iz okoliša, koje u tijelo unosimo preko zagađenog zraka, hrane, vode, kozmetike i sredstava za čišćenje. Nepravilna prehrana, stres, prebrzi ritam života, premalo kretanja i svakodnevna upotreba lijekova također opterećuju organizam, kojem treba pomoći da održi prirodnu ravnotežu.

Koristi detoksikacije

Nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe kao što su umor, loša koncentracija, pospanost, probavne tegobe, a kasnije i veće zdravstvene probleme koji mogu dovesti do nastanaka bolesti. Čišćenje organizma pomaže tijelu u održavanju acidobazične ravnoteže i sprječava danas popularno nazvano „zakiseljavanje“ organizma. Dugotrajna „zakiseljenost“ organizma jedan je od glavnih uzroka oksidativnog stresa, koji se dovodi u vezu s nastankom sve učestalijih kroničnih bolesti.

Rezultati čišćenja organizma

Detoksikacijom se uklanjaju štetne tvari iz jetre, pluća, bubrega i limfe.

Načini detoksikacije

Poticanje rada jetre i bubrega promjenama prehrambenih navika i odabirom odgovarajućih dodataka prehrani, poticanje cirkulacije u čišćenju od štetnih tvari kao i pojačana opskrba tijela vitaminima i mineralima su načini na koji možemo provesti čišćenje organizma. Tjelesna aktivnost, masaža i sauna potiču cirkulaciju što pomaže tijelu u oslobađanju od viška tekućine i štetnih tvari i ujedno umanjuju posljedice stresa na organizam.

Pročišćavanje najmanje jednom godišnje

Mnoge znanstvene studije dokazuju brojne zdravstvene dobrobiti detoksikacije organizma. Jednom godišnje bilo bi dobro napraviti čišćenje organizma. Iako detoksikaciju možete napraviti bilo kada tijekom godine, najbolje vrijeme za to su proljeće i ljeto kada je u prehrani dostupno svježe korjenasto povrće (celer, peršin, mrkva, cikla) koje povoljno djeluje na rad jetre i začinsko bilje bogato kalijem koji je bitan za rad bubrega. Bubrezi zajedno s jetrom putem urina uklanjaju otpadne tvari iz tijela. Voće bogato vlaknima topljivim u vodi, pektinom (jabuke, kruške) i antioksidansima (bobičasto voće), također, doprinosi čišćenju organizma.

Jednostavne pripreme, više tekućine, ali bez gladovanja

Priprema za uspješnu detoksikaciju ne mora biti komplicirana. Detoksikacija bi trebala trajati tri do sedam dana. Najvažnije je smanjiti unos štetnih tvari u organizam kako bi se spriječilo njihovo novo nakupljanje u tijelu i potaknuti brže izlučivanje štetnih tvari koje su u organizam već unesene. Ograničenjem unosa šećera, alkohola, kave, cigareta, pržene i prerađene hrane pune konzervansa, zamjenom agresivnih sredstava za čišćenje doma i izborom sredstava za održavanje osobne higijene onima na prirodnoj osnovi, smanjujemo unos štetnih tvari u organizam. Iscrpljujuće vježbanje tijekom detoksikacije treba izbjegavati. Za vrijeme detoksikacije nemojte gladovati jer ćete se osjećati malaksalo i kada počnete s uobičajenim unosom hrane, metabolizam će se usporiti. Pijte barem dvije litre vode ili biljnih čajeva dnevno kako biste otopili i izbacili štetne tvari iz organizma van. Lagano vježbajte, šetajte i nastojte osigurati osam sati sna jer je odmor nužan za regeneraciju tijela.

Pročistite organizam i ojačajte imunitet

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.