Početna Pablog Moje zdravlje Dr. Bezz – sigurna i učinkovita linija repelenata iz JGL-a

Moje zdravlje

Dr. Bezz – sigurna i učinkovita linija repelenata iz JGL-a

Recite zbogom dosadnom zujanju i spriječite svrbež uzrokovan ubodima komaraca i insekata uz liniju proizvoda dr. Bezz!

Svi članci
Datum objave: 09.08.2021.

Kako izabrati siguran i učinkovit repelent?

U zemljama EU implementacijom Regulacije 98/8/EC, određuje se sigurnosni profil različite vrste repelenata protiv uboda insekata za sigurnu primjenu. Taj je broj uvođenjem te regulative značajno smanjen jer je na tržištu bio prisutan veliki broj repelenata s toksičnim pesticidima i kemijskim tvarima.

Koji sastojci repelenata imaju dobar sigurnosni profil?

Icaridin ima 5-25%, manji toksični potencijal. Od prirodnih pesticida tu su eterična ulje citronele, geranije i limunskog eukaliptusa, te njegovih derivata poput PMD-a. Često je u primjeni i IR3535 s odličnim sigurnosnim profilom. Ovako dizajnirani repelenti štite od komaraca, muha, osa i pčela.

Kako je dizajnirana linija Dr. Bezz Jadran Galenskog Laboratorija?

Dr. Bezz linija za učinkovitu zaštitu od komaraca i drugih insekata može pružiti sigurnu zaštitu osjetljive kože djece i odraslih jer je dizajnirana na osnovi pažljivo odabranih sastojaka i bez dodatka alkohola. Osnova formule Dr. Bezz linije je s prirodan ekstrakt ulja geranije, uz dodatak nevena i matičnjaka (melise). Ugodna je citrusnog mirisa, a tekstura kreme i spreja koži pruža primjerenu vlagu i njeguje je, bez nadraživanja.

Krema ima samo prirodna eterična ulja i namijenjena je djeci starijoj od 2 godine i odraslima. U spreju i roll-on emulziji nalazimo u sastavu i IR3535 i ikaridin repelente s dodatkom eteričnoga ulja matičnjaka. Namijenjeni su odraslim osobama i djeci starijoj od 3 godine. Sensitive linija dizajnirana je bez alkohola u svom sastavu, tako da ne isušuje kožu.

U pojačanoj formuli Dr. Bezz strong sprej pruža dvostruku učinkovitu zaštitu od insekata jer ima dodatak i jaču koncentraciju novih vrsta sintetskih repelenta IR3535 i ikaridina s dodatkom eteričnog ulja matičnjaka (melise).

Koliko traje zaštita?

Prilikom primjene važno je provjeriti koliko dugo traje zaštita nakon nanošenja repelenta jer ona, ovisno o sastavu i koncentraciji, može varirati od 90 min do 6-7 sati.

Nakon povratka iz prirode treba isprati repelente mlakom vodom i sapunom, izbjegavati kontakt s očima i ustima te ih držati podalje od djece i kućnih ljubimaca.

U ljekarni možete dobiti dodatne savjete o primjeni repelenata te zaštiti kože od sunca i ostalih utjecaja okoliša. Osobito je važno zaštititi se od uboda insekata ako smo već imali jake reakcije preosjetljivosti na ubode ili ugrize insekata kako bismo izbjegli jake anafilaktičke reakcije s alarmantnim simptomima. Također, bez obzira na primjenu repelenata, u prirodi je sa sobom dobro ponijeti kremu Dr. Bezz After bite za smanjenje iritacije nakon uboda za slučaj dodatnog opreza. Naime, bez obzira na repelent moguće je da ćemo boravkom u prirodi neoprezno ugroziti insekte koji će se braniti, dakako – ubodom.

Recite STOP dosadnom zzzzzujanju!

Doc. dr. sc.  Arijana Meštrović, MPharm, FFIP

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.