Početna Pablog Moje zdravlje Kisik za zdravlje

Moje zdravlje

Kisik za zdravlje

Blue®m proizvodi sadrže aktivni kisik kao glavni sastojak u proizvodima za oralnu higijenu. Kako kisik djeluje i zašto ga koristimo u našim proizvodima?

Svi članci
Datum objave: 11.12.2018.

KLJUČNA ULOGA KISIKA

Ljudsko tijelo sastoji se od 65% kisika, a ovaj postotak opada kako starimo.
Kisik igra ključnu ulogu u gotovo svim tjelesnim procesima: neophodan je za metabolizam i održava stanice tkiva. Posljedično, u nedostatku kisika, proizvodnja energije drastično se smanjuje i povećava se razvoj anaerobnih mikroorganizama. Kisik podupire imunološki sustav i inhibira rast bakterija.

POMOGNITE TIJELU U PROCESU PRIRODNOG ZACJELJIVANJA

Rana u kroničnoj fazi zove se kronična rana. S obzirom na to da je u tom stanju vrijednost zasićenja kisikom smanjena, tijelo nije sposobno samo odraditi proces zacjeljivanja tkiva pa mu je potreban kisik. Uz pomoć kisika pospješuje se proces zacjeljivanja rana. Kisik stimulira podjelu stanica i pomaže u formiranju novih krvnih žila (neovaskularizacija), čime rana izlazi iz kronične faze.

ZA LIJEČENJE I UBLAŽAVANJE STANJA:

 • krvarenja i upala desni (gingivitis)
 • parodontitisa
 • periimiplantitisa
 • zacjeljivanje rana nakon operativnog zahvata
 • lezija u ustima
 • afta
 • zacjeljivanja rana nakon kemoterapije
 • mukozitisa
 • lošeg zadaha
 • preosjetljivih zubi
 • lichen planus

AEROBNE I ANAEROBNE BAKTERIJE

Bakterije se mogu podijeliti u dvije vrste: one koje opstaju uz prisutnost kisika (aerobne) i one koje kisik ne podnose (anaerobne).
Anaerobne (”loše”) bakterije, često nalazimo u infekcijama. Uzmemo li usnu šupljinu kao primjer, svi problemi koji se javljaju - poput karijesa, infekcija desni i halitoze - uzrokuju anaerobne bakterije. Aerobne bakterije, s druge strane, imaju korisna svojstva i osiguravaju ravnotežu bakterijske flore. Primjenom niske doze kisika, tijekom duljeg vremena, možete osigurati eliminaciju samo anaerobnih bakterija. Aerobne bakterije će preživjeti, izbjegavajući stvaranje neravnoteže.

Uz antibakterijsko svojstvo, kisik je također antifungalna i antihistaminska tvar.

POSTUPNO OTPUŠTANJE KISIKA

Kisik u Blue®m proizvodima otpušta se na način koji je poznat u procesu glukoze-oksidaze. Šećeri u hladno prešanom medu, pretvaraju se u vodikov peroksid u trenutku kada med dolazi u dodir sa slinom ili tekućinom u ranama. Vodikov peroksid (H2O2) podijelit će se u dva elementa; vodu (H2O) i kisik (O2). Tijelo će samo procijeniti što je oštećenim stanicama neophodno i primijenit će vodik ili kisik na mjesto gdje su potrebni, čime će pomoći i ”potopljenim” i ”osušenim” stanicama tkiva.

TAJNA BLUE®M PROIZVODA

Može zvučati čudno ali većina Blue®m proizvoda za oralnu higijenu sadrži čisti ekološki med proizvođača De Traay. To bi moglo djelovati zbunjujuće s obzirom na to da je med oblik šećera, a znamo da šećer uzrokuje karijes! Zašto onda Blue®m proizvodi sadrže med? Razlog tome je što se med u kontaktu sa slinom razgrađuje u vodik i kisik. To je poznato kao proces glukoze-oksidaze. U tom procesu, sadržaj glukoze meda postepeno i u cijelosti se pretvara u vodik peroksid i to u količini dovoljnoj za eliminaciju štetnih bakterija, izbjegavajući bilo kakav rizik nastanka karijesa. Tajna naših proizvoda su vodik i kisik koji se otpuštaju. Uostalom, kisik snažno potiče zacjeljivanje rana, smanjuje infekcije i pomaže slini u njenoj funkciji samo-čišćenja usne šupljine. S obzirom na to da se kisik oslobađa postepeno, njegov učinak primjenjuje
se topikalno i uz vrlo visoku koncentraciju.

Blue®m Oxygen Fluid 500 ml

Tekućina za ispiranje usta na bazi aktivnog kisika, neutralnog okusa, neutralizira i kontrolira štetne bakterije. Prikladan je za osobe koje imaju osjetljivu usnu šupljinu, pacijente s dijagnosticiranom parodontozom, za održavanje higijene usne šupljine nakon kirurškog zahvata i pacijente koji prolaze kemoterapiju.

Blue®m Oral gel 15 ml

Gel na bazi aktivnog kisika, ubrzava zacjeljivanje rana nakon vađenja zuba, operativnog zahvata i ugradnje dentalnih implantata. Pogoduje bržem zacjeljivanju lezija i afti u usnoj šupljini. Može se aplicirati direktno u parodontne džepove i džepove nastale oko zubnih implantata. Svojom primjenom na koži također pospješuje zacjeljivanje rana i smanjuje opekotine kože.

Blue®m Pjena za oralnu higijenu 500 ml
Posebno razvijena bogata pjena na bazi aktivnog kisika namijenjena je za održavanje higijene usne šupljine kao i za čišćenje zubnih proteza, ortodontskih aparatića, alignera i retainera. Prvenstveno je namijenjena osobama sa zubnim protezama na implantatima (RevitaliZe, All-on-4), za olakšano čišćenje i održavanje zdravlja usne šupljine i pacijentima nakon kirurškog zahvata u usnoj šupljini.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.