Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Kućni testovi

Moje zdravlje

Kućni testovi

Što sve možete provjeriti u udobnosti svog doma? Svi smo bar jednom u životu čuli onu staru, mudru rečenicu – bolje spriječiti, nego liječiti.

Svi članci
Datum objave: 15.09.2022.

No u stvarnosti, kada osjetimo da nam je zdravlje narušeno, odlazak liječniku najčešće odgađamo zbog nedostatka vremena i mnogih drugih razloga. Kako bi tome doskočili, razvijeni su suvremeni kućni testovi koji brzo i pouzdano mogu odgovoriti na neke naše nedoumice i potaknuti nas da posjetimo liječnika prije nego što bismo to inače učinili:

CRP test

Najčešće pitanje koje si roditelji postave kada se djetetu povisi temperatura jest – treba li dijete antibiotik? Samo na temelju simptoma teško je prepoznati je li uzrok bolesti virusni ili bakterijski. Na to pitanje možemo dobiti odgovor upotrebom CRP testa koji se radi iz kapljice krvi.

Majka mjeri djetetu temperaturu.

C reaktivni protein (CRP) je vrlo koristan za brzo razlikovanje bakterijskih od virusnih infekcija pa liječnici kod visokog CRP-a mogu odmah započeti antibiotsko liječenje. Isto tako, pomaže pri prosudbi je li primijenjena adekvatna terapija ili je treba promijeniti odnosno započeti neku drugu terapiju.

C-reaktivni protein (CRP) je nespecifični marker koji se uglavnom proizvodi u jetri. Koristi se za dijagnosticiranje bakterijskih zaraznih bolesti i upalnih poremećaja. Normalna vrijednost CRP-a je 0 do 5 mg/L.

U Pablo webshopu i ljekarnama dostupan je CRP-Screen brzi kućni test za otkrivanje C-reaktivnog proteina, a testiranje se treba provesti u slučaju simptoma akutne infekcije kao što su:

  • groznica
  • vrućica
  • glavobolja
  • slabost.

Testiranje se može provesti u bilo koje doba dana.

Test za otkrivanje niske razine željeza

Od mnogih vrsta anemije najčešća je anemija zbog manjka željeza (sideropenična anemija). Ona je široko zastupljena kod djece i žena svih dobnih skupina, ali najčešće u žena koje još uvijek imaju menstruaciju (najmanje 20% pati od nedostatka željeza). Također, prema istraživanjima ova problematika pojavljuje se u čak 30% ljudi starije životne dobi.

Žena sjedi za radnim stolom i drži se za glavu.

Opći umor, brzo umaranje pri naporu, omaglica, glavobolja, nedostatak koncentracije, pospanost, blijeda koža, osjećaj hladnoće, ubrzan rad i lupanje srca neki su od znakova slabokrvnosti (anemije).

Ako imate neke od nabrojanih simptoma i sumnjate na manjak željeza, jednostavno i brzo to možete provjeriti iz kapljice krvi u udobnosti vlastitog doma pomoću Ferri-Check brzog kućnog testa za otkrivanje nedostatka željeza.

Kako pravilno napraviti kućni test pogledajte u videu:

Test za otkrivanje Helicobacter pylori

Kod čestih želučanih tegoba može se posumnjati na prisutnost bakterije Helicobacter pylori kao glavnog čimbenika rizika za razvoj čireva i gastritisa na želucu.

Muškarac se drži za trbuh.

Trenutno je 90% bolesnika koji boluju od čira na želucu zaraženo bakterijom Helicobacter pylori. Stoga je važno uočiti bakteriju kako bi se lakše uklonila upotrebom specifičnih antibiotskih lijekova.

Otkrivanje cirkulirajućih protutijela usmjerenih protiv bakterije najučinkovitiji je način dijagnosticiranja njezine prisutnosti jer imunološki sustav proizvodi protutijela tijekom procesa infekcije.

Prisutnost protutijela na Helicobacter pylori može se dokazati jednostavnim kućnim testom Pylori-Screen brzim testom za otkrivanje protutijela na Helicobacter pylori za koji je potrebna kapljica krvi iz jagodice prsta.

Kako pravilno napraviti kućni test pogledajte u videu:

Test za dokazivanje trudnoće

Ako želite saznati jeste li trudni, čekanje pravog trenutka za testiranje može biti prava muka jer želito to znati odmah. Kako biste skratili iščekivanje, tu je Clearblue rani test za utvrđivanje trudnoće kojeg možete napraviti do šest dana prije izostanka mjesečnice ili Cyclotest test za rano otkrivanje trudnoće kojeg možete napraviti do četiri dana prije izostanka mjesečnice.

Žena drži test za otkrivanje trudnoće.

Nakon oplodnje jajašce putuje u maternicu i ugrađuje se u stijenku maternice. U tom razdoblju u urinu se počinju pojavljivati male količine hormona trudnoće, hCG-a. Svi dostupni kućni testovi na trudnoću otkrivaju hormon hCG u urinu, ali neki su jako osjetljivi pa se mogu koristiti čak šest dana prije izostanka mjesečnice.

Drugi dostupni testovi u Pablo webshopu i ljekarnama su Cyclotest test za otkrivanje trudnoće Clearblue Brzi test za trudnoću koji se mogu koristiti od prvog dana očekivane mjesečnice. Clearblue Brzi test za trudnoću ima široki vrh pa je lako uzeti uzorak, a prilikom uzimanja uzoraka urina, vrh mijenja boju u ružičastu što je znak da ste dobro napravili testiranje. Većina žena koristi ovaj brzi, pouzdani, diskretni i jednostavni test koji u par minuta rješava dilemu moguće trudnoće.

Ako osim odgovora na pitanje "Jesam li trudna?" želite saznati i koliko ste trudni, za vas je najbolja opcija Clearblue Digital test na trudnoću. Ovaj test je toliko pouzdan da vas, ako ste trudni, informira i o broju tjedana koliko ste trudni.

Muškarac ljubi ženu u obraz koja drži test za trudnoću.

Ovulacijski test

U svakom menstrualnom ciklusu žena može zatrudnjeti samo tijekom nekoliko dana. Ako pokušavate zatrudnjeti, jako je važno tih dana imati spolne odnose. Clearblue Digital test za ovulaciju pomaže vam utvrditi vaša dva najplodnija dana u svakom ciklusu kako biste povećali izglede da prirodno zatrudnite.

Test za ovulaciju.

Ovulacijski test temelji se na mjerenju promjena u razini ključnog hormona plodnosti – luteinizirajućeg hormona (LH).

Test je pouzdaniji od kalendarske i temperaturne metode. Pruža jasne rezultate koji su prikazani na digitalnom zaslonu.

Odredite svoja dva najpogodnija dana za začeće uz jednostavno i brzo testiranje koristeći uzorak urina i ovulacijski test.

Brzi kućni test na COVID

U Pablo webshopu možete pronaći nekoliko različitih brzih antigenskih testova na SARS-CoV-2:

Kućni kovid test.

Pozitivan rezultat brzih antigenskih testova na koronu može koristiti ranoj izolaciji i brzom početku liječenja osoba kod kojih se sumnja na zarazu, ali se ne može koristiti kao konačna dijagnoza COVID-19 infekcije. Pozitivan rezultat ovog testa mora se potvrditi RT-PCR testom.

Test za dokazivanje prisutnosti droga

Na uzorku urina se brzo i sigurno mogu dokazati znakovi zloporabe nekih od najčešće korištenih droga.

U Pablo webshopu možete pronaći MultiGnost DOA Test na drogu koji je višekomponentni - istovremeno kvalitativno otkriva više vrsta opojnih droga i njihovih metabolita u mokraći.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.