Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Sladite se zdravije

Moje zdravlje

Sladite se zdravije

Saznajte koje vrste sladila ljekarne Pablo imaju u svojoj ponudi i kako ih koristiti. Pravilna prehrana, umjerenost u svemu i redovita tjelovježba recept su za dug i vitalan život!

Svi članci
Datum objave: 22.12.2016.

U sezoni obilja kolača i slastica, dijabetičarima kao i svima onima koji zbog drugih razloga ne mogu/ne žele jesti kolače bogate velikim količinama rafiniranog šećera sigurno je teško odoljeti slatkim zalogajima. No, kako vaše zdravlje ipak treba biti na prvom mjestu, želimo vas podsjetiti na ponudu zamjenskih zaslađivača. Radi se o sladilima koja mogu zamijeniti šećer u vašim slasticama i tako vam omogućiti uživanje bez opterećenja organizma, bez podizanja glukoze u krvi i bez dodatnih kalorija.

U Pablo ponudi nalaze se samo provjereni proizvodi odobreni od strane nadležnih tijela i sigurni za vašu konzumaciju.

Proizvodi na bazi stevije

Stevija je biljka porijeklom iz Južne Amerike od koje se dobiva snažno prirodno sladilo, mnogostruko slađe od šećera pa se i koristi u manjim količinama. Slatkoću joj daju glikozidi steviozid i rebaudiozid. Proizvode na bazi stevije mogu koristiti dijabetičari budući da ne djeluje na podizanje glukoze u krvi i ne uzrokuje karijes ni zubni plak pa je pogodna i za djecu. Stevija je izvrsna kod izrade slastica i kolača jer je iznimno termostabilna i može u potpunosti ili djelomično zamijeniti rafinirani šećer.

U Pablo ljekarnama možete pronaći steviju u prahu, tabletama ili kao tekućinu, a u ponudi su isključivo provjereni brandovi: Specchiasol, Kruger i Steviol pro.

Proizvodi na bazi saharina i ciklamata

Saharin se smatra prvim sintetski proizvedenim sladilom koje se često koristi u kombinaciji s ciklamatom zbog najboljeg okusa kojeg daju zajedno. Iako se u medijima mogu pronaći kontroverzni zaključci vezani uz saharin, ovaj je sastojak odobren od strane nadležnih tijela i dokazano je kako ne postoji opasnost za zdravlje pri normalnom korištenju. Saharin se ne metabolizira, ne ostaje u organizmu i nepromijenjen se izlučuje iz organizma. Saharin nema energetsku vrijednost i pogodan je za pečenje i kuhanje jer ne mijenja svojstva pri visokim temperaturama.

U Pablo ponudi možete pronaći sladilo Natreen u tabletama i tekućini i Sussina sladilo u tabletama.

Kao šećer na kraju, ipak ćemo napomenuti kako u svemu treba uživati razumno. Korištenje zamjenskih sladila ne znači da možete jesti velike količine slatkog, jer se tako vaš organizam navikava na slatke okuse što vas vodi u zatvoren krug borbe protiv stalne želje za slatkim. Pravilna prehrana, umjerenost u svemu i redovita tjelovježba recept su za dug i vitalan život!

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.