Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Snažna formula za snažan imunitet

Moje zdravlje

Snažna formula za snažan imunitet

U sezoni prehlade i gripe vašem je imunosnom sustavu potreban optimalan unos vitamina i minerala kako bi se mogao zaštititi iznutra!

Svi članci
Datum objave: 12.12.2017.

U ovo doba godine, prehlade, viroze i gripa su vrlo učestali. Česte promjene temperature, boravak u zatvorenom prostoru, zagušljivi i grijani prostori idealni su uvjeti za razvoj i prijenos raznih mikroorganizama. Kako bi se što učinkovitije zaštitili potrebno je ojačati imunitet na prirodan način. Pravilna i uravnotežena prehrana nužna je za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, no nažalost, današnja je prehrana neredovita i siromašna nutrijentima. Kako bi se osigurao optimalni unos vitamina i minerala najčešće se preporučuje uzimanje ciljanih multivitaminsko-mineralnih kombinacija.

Na tržištu ima mnoštvo proizvoda pa je potrebno naglasiti kako sve formule nisu jednake!

Razlikuju se po sastavu, količini aktivnih tvari, obliku, pakiranju - važnim faktorima koji utječu na apsorpciju i iskoristivost. Prilikom odabira multivitaminskih formula treba voditi brigu o obliku vitamina i minerala. Prirodne oblike naše tijelo prepoznaje kao svoje i u potpunosti ih iskorištava. Najbolja opcija je ako su ti prirodni oblici i kelirani tj. kombinirani s aminokiselinama koje se nalaze u našem organizmu.

Specijalne formule multivitamina i minerala u biljnoj bazi, poput Twinlab Dualtabs formule, odabir su za osobe koje se neredovito i nekvalitetno hrane. Dualtabs se posebno preporučuje osobama pod stresom (studenti, poslovni ljudi), starijim osobama, kroničnim bolesnicima, rekonvalescentima i sportašima koji imaju povećane potrebe za vitaminima i mineralima. Zbog svog snažnog sastava predstavljaju optimalnu dopunu prehrani za jačanje imuniteta.

Dualtabs tablete sadrže odvojene vitaminske i mineralne slojeve sa 16 esencijalnih vitamina i 12 minerala. Tako se smanjuje mogućnost međudjelovanja, a osigurava bolja apsorpcija i iskoristivost. Specijalna tehnologija izrade osigurava postepeno otpuštanje tijekom cijelog dana pa je dovoljna jedna tableta dnevno. Vitamini B kompleksa posebno su zastupljeni u ovoj formuli jer sudjeluju u svim metaboličkim procesima u organizmu. Od mikroelemenata za imunitet najpotrebniji su selen i cink, dok vitamin A pomaže u oporavku sluznice i jača imunitet. Vitamini C i E pružaju snažnu antioksidativnu potporu i jačaju imunitet.
Zaštićena biljna baza kompleksa prirodnih bioflavonoida (rutin i hesperidin) poboljšava apsorpciju i iskoristivost vitamina i minerala iz formule.

Ekstrakti acerole i šipka bogat su prirodni izvor vitamina C i antioksidansa, dok probiotička kultura (Lactobacillus acidophilus) regulira crijevnu floru. Dualtabs sadrži specijalno obloženo željezo koje ne uzrokuje probavne teškoće, a prirodni proteolitički enzimi iz ananasove palme i papaje (bromelain i papain) omogućuju optimalnu razgradnju hrane i bolju iskoristivost hranjivih tvari. Dinamički djeluje na probavu pa se preporučuje uzimanje Dualtabsa nakon obroka. Dualtabs je izrađen od provjerenih i najkvalitetnijih sirovina suvremenim tehnološkim postupcima, a staklena ambalaža nema interakciju sa sadržajem tako da su cjelovitost i kvaliteta proizvoda zajamčeni.

Iz navedenog sastava vidljiva je kompleksnost formule čija svakodnevna primjena osigurava optimalnu nadopunu prehrane i omogućuje bolju apsorpciju hrane, esencijalni proces za održavanje imuniteta i općeg zdravstvenog stanja.

Cink

Cink je esencijalni mineral neophodan za očuvanje zdravlja imunološkog sustava. Kao esencijalni mineral sastavni je dio najmanje 25 enzima koji sudjeluju u staničnom metabolizmu. Neophodan je za diobu stanice pa se deficit cinka manifestira kod svih stanica koje imaju čestu diobu – imunološki i reproduktivni sustav, kosa, koža, nokti… Nedostatak cinka odražava se umorom, sklonošću infekcijama, usporenim zarastanjem rana, a dugotrajni deficit uzrokuje poremećaje imuniteta, probleme s prostatom i reproduktivnim organima.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.