Početna Pablog Moje zdravlje Ukusni pomagač u procesu detoksikacije

Moje zdravlje

Ukusni pomagač u procesu detoksikacije

Yasenka Skinage Active Body aktivira metabolizam i omogućuje prvi korak do transformacije.

Svi članci
Datum objave: 12.07.2022.

Što je detoksikacija?

U našem se organizmu odvijaju brojni procesi koji nam pomažu da se riješimo otrova. Neki od tih procesa odvijaju se u probavnom sustavu, drugi se odvijaju u koži, našim limfnim žilama i jetri. Neke otrove možemo izbaciti znojem, neke zrakom iz pluća, neke urinom ili radom crijeva.

Većina otrova u hrani topljiva je u mastima i ako se ne mogu ukloniti direktno, radom crijeva, onda iz našeg probavnog sustava odlaze u jetru kako bi ona obavila proces detoksikacije. Kada želite očistiti tijelo od njih, vrlo je važno da svojem probavnom sustavu i jetri pružite dovoljno „materijala“. Ta dva sustava našeg organizma vrlo su važna u procesu pročišćavanja organizma i detoksikacije.

Obično su potrebna dva koraka da bi jetra izbacila potencijalno opasne toksine. Budući da su oni topljivi u mastima, stanice jetre moraju ih pretvoriti u tvari topljive u vodi kako bi ih naše tijelo moglo izlučiti. Za taj proces pretvorbe potrebna su dva koraka.

  1. U prvom se koraku potencijalni otrov pretvara u kemijski reaktivnu tvar. Ova faza obično zahtjeva dovoljnu zalihu antioksidansa, posebno vitamina C i E, flavonoida i sličnih spojeva.  
  2. U drugom se koraku reaktivna tvar kemijski veže s drugim spojem, stvarajući novu supstancu topljivu u vodi, a koja se može izlučiti iz tijela. U ovoj fazi nužna je dobra zaliha aminokiselina kao i drugih hranjivih tvari čije se uloga ponekad previđa u nutricionističkom svijetu.

Otkriveno je da crna rotkva, artičoka i sikavica povećavaju aktivnost enzima jetre koji su odgovorni za metaboliziranje i detoksikaciju. Najbolje su namirnice za pročišćavanje i detoksikaciju organizma. Pomažu u uklanjanju otpadnih tvari, smanjuju udio kiselina u tijelu, u organizmu stvaraju više lužnatu osnovu i smanjenjem viška tjelesnih masnoća kontroliraju debljinu. Unosom tih namirnica naš se organizam neprekidno obnavlja i pročišćava.

Rješenje za neučinkovitu probavu i nadutost

Nepravilna prehrana, starenje, nedostatak tjelesne aktivnosti, stres i mnogi drugi razlozi prisutni u našem životu imaju učinak na naš probavni sustav koji time postaje manje učinkovit. Zato, čak i ako se počnemo hraniti pravilno i izbalansirano može se dogoditi da naše tijelo neće biti sposobno apsorbirati hranjive tvari koje unosimo u njega. Najčešća promjena u probavi je osjećaj nadutosti poslije jela.  Vrlo često je problem loše probave posljedica nesposobnosti tijela da proizvede dovoljno solne kiseline koja razgrađuje hranu. Jednostavno je rješenje uzimanje enzima bromelaina (koji se dobiva iz ananasa) i /ili papaina (koji se dobiva iz papaje). Ti prirodni enzimi pomažu tijelu razgraditi hranu te iskoristiti vitamine i minerale.

Bromelain je jedinstvena skupina enzima sadržanih u svježem ananasu koja razgrađuje bjelančevine i pomaže probavu. Sadrži sumpor i inhibira različite upalne agense.

Papain je probavni enzim iz papaje, zadužen je za probavu bjelančevina, smanjuje upale i ubrzava oporavak od opeklina.

Sat budilica na kojem piše "vrijeme za detox".

Yasenka Skinage Active Body - prvi korak do transformacije

Skinage Active Body je inovativni proizvod čiji sastav je jedinstven i učinkovit u:

  • prvom koraku transformacije tijela i gubljenju viška centimetara
  • detoksikaciji jetre za učinkovito uklanjanje visceralnog masnog tkiva (masne naslage na području trbuha)
  • ubrzanju metabolizma i poboljšanju probave
  • uklanjanju suvišne vode iz tijela.

Prvi i najteži korak u gubitku tjelesne težine uz Skinage Active Body postao je jednostavan i lak.

Započnite s transformacijom!

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.