Početna Pablog Moje zdravlje Kako ublažiti suho oko i očuvati vid

Moje zdravlje

Kako ublažiti suho oko i očuvati vid

Tražite idealno rješenje za dugotrajnu suhoću oka i rada za računalom? Ublažite simptome i spriječite komplikacije uz Superheroje za oči!

Svi članci
Datum objave: 04.10.2021.

U današnje vrijeme računala su neizbježan dio svakodnevnice, ali i većine radnih mjesta pa je problem naprezanja očiju i suhog oka sve češći. 

Posljedice dugotrajnog boravka pred računalom i kako ih ublažiti

Činjenica je da velika većina ljudi koji koriste računalo pati od nekog oblika naprezanja očiju, što može dovesti do stanja koje liječnici nazivaju “sindromom kompjuterskog vida”.

Ovaj sindrom izaziva:

  • umor
  • glavobolje
  • bolove u vratu i leđima
  • poremećaje vida kao što su dvostruka slika i povremeno zamućenje vida.

Bitno je u početku naglasiti da „buljenje“ u monitor neće izazvati trajna oštećenja vida, poput kratkovidnosti, glaukoma ili dijabetičke retinopatije. Ipak, monitor zamara oči, što je veći problem nego što se možda čini.

Čovjek s naočalama sjedi pred računalm.

Naime, gledajući u monitor žmirkamo očima 30 - 50% manje nego obično. Zato se oči i rožnica brže isušuju. Gledanjem u ekran oko je izloženo stalnom naporu fokusiranja, većinom zbog nedovoljne jasnoće ili premalih znakova na ekranu. Problemi koji se javljaju su privremeno zamagljen vid, dupli vid i brzo umaranje pri čitanju. Sve to pridonosi pojavi bolova, osjećaja pečenja i crvenila u oku. Kod uporabe mekih kontaktnih leća može doći do njihove dehidracije pa su ti problemi još izraženiji.

Iskušajte ove jednostavne metode i sačuvajte vid i zdravlje očiju

  1. Nastojte ne predugo kontinuirano gledati u ekran, već se povremeno fokusirajte na detalje u daljini na otprilike 20 sekundi, a zatim se usredotočite na detalje koji su vam bliže.
  2. Zatvorite oči ili prošećite radnim mjestom na minutu. Bitno je raditi pauze.
  3. Neka vam monitor ne bude na udaljenosti manjoj od 45 cm i nikako nemojte raditi u mraku samo uz svjetlo računala. Potrebno je jednolično, ali isto tako ne prejako osvjetljenje.
  4. Ako je “šteta već počinjena“, koristite Vizol kapi za oči koje će smanjiti crvenilo i pečenje.
  5. Za preventivu svakako uzmite u obzir i vitamine za oči koje će vas štititi od svih simptoma koji se javljaju uslijed prevelikog naprezanja očiju.

Čovjek igra igrice pred računalom pokraj VizolS proizvoda.

 

Superheroji među kapima za oči!

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.