Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Zaštita imuniteta kod odraslih

Moje zdravlje

Zaštita imuniteta kod odraslih

Imunološki sustav naša je prva crta bojišnice u borbi protiv stranih organizama poput bakterija i virusa kojima je naš organizam pojačano izložen u hladnijim mjesecima.

Svi članci
Datum objave: 08.10.2022.

Za normalno funkcioniranje imunološkog sustava od presudne je važnosti stvaranje zdravih navika koje trebamo usvojiti rano u životu i pridržavati ih se tijekom cijele godine: hraniti se raznoliko, redovito se baviti tjelesnim aktivnostima i organizmu priuštiti kvalitetan odmor.

Ipak, ponekad čak ni najsavjesniji među nama nisu “imuni” na pad imuniteta. Zato je dobro znati da u Pablo ljekarnama uvijek možete nabaviti sve proizvode za pospješivanje funkcije imunološkog sustava, a naše magistre uvijek su vam na raspolaganju, kako u našim ljekarnama tako i putem emaila.

Simptomi pada imuniteta

Imunitet mogu ugroziti brojni unutarnji i vanjski faktori: kronične bolesti i dugotrajna upotreba antibiotika, neredovit san, stres i nervoza, težak fizički i psihički rad, ali i neadekvatna prehrana, niska tjelesna aktivnost, pušenje i konzumiranje alkohola. Ako ste podložni čestim prehladama, osjećate manjak energije, patite od nesanice i kroničnog umora ili vam se na usni pojavljuje herpes, sva je prilika da se suočavate s padom imuniteta.

Kako si pomoći?

Vitamini i minerali

Kako je unos vitamina i minerala uslijed jednolične prehrane zimi obično ispod preporučene razine, prvu pomoć svom imunološkom sustavu možemo pružiti uvođenjem dodataka prehrani s vitaminima i mineralima koji pridonose boljem radu imunološkog sustava, a to su vitamin C, vitamin B6, folat (vitamin B9), vitamin B12, vitamin A, selen i cink.

Alfa glukani

Kad čak ni junaci poput vitamina i minerala više nisu dovoljni za jačanje funkcije imuniteta i preveniranje virusnih infekcija, u pomoć valja pozvati superheroje - alfa glukane. Alfabiotik sadrži alfa glukan izoliran iz micelija gljive shiitake i probiotičku kulturu BB12, a dolazi u formulacijama za djecu i odrasle pa ga u pomoć mogu zvati baš svi. Alfa glukani značajno poboljšavaju rad imunološkog sustava i učinkovito štite organizam od različitih bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija.

Ostali važni pomagači

Echinacea je biljni pripravak koji potiče proizvodnju leukocita i stimulira makrofage pa ima blago antivirusno, antibakterijsko i antimikotičko djelovanje, a osobito je važan saveznik pri prevenciji i liječenju gripe i prehlade. Propolis se uspješno koristi za jačanje imuniteta, ali i kod upalnih stanja sluznica i kože. Matična mliječ je prirodni koncentrat hranjivih tvari sastavljen od aminokiselina, proteina, ugljikohidrata, enzima, hormona, vitamina i minerala. Probiotici djeluju antimikrobno i imaju blagotvoran utjecaj na imunitet, a dodatan unos "dobrih" bakterija uspostavlja bakterijsku ravnotežu i povoljno utječe na ljudsko zdravlje. Kolostrum je prvo mlijeko koje stvaraju sisavci u prvih 24 - 72 sata nakon poroda, a sadrži mnoge tvari koje iznimno povoljno utječu na naš imunitet. Crni kim u narodnoj je medicini poznat kao lijek za sve tegobe, a osim pospješivanja imuniteta, olakšava i liječi simptome astme, alergijskog rinitisa i atopijskog dermatitisa.

Kao što vidite, izbora ne manjka, a u Pablo ljekarnama možete pronaći baš sve. Na vama je da odlučite koji pripravci najbolje odgovaraju vašim potrebama, a mi smo uvijek tu da vam pomognemo donijeti najispravniju odluku jer naše magistre farmacije stoje vam uvijek na usluzi.

Osnažite svoj imunološki sustav - osnažimo ga zajedno!

 

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.