Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Moje zdravlje Salvit MultiV - Zaštita od sunca

Moje zdravlje

Salvit MultiV • Zaštita od sunca

Vitamini C i E doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a vitamini A, C i D normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Svi članci
Datum objave: 21.06.2018.
Ponavljanje sunčeve izloženosti ultraljubičastim zračenjima može uzrokovati oštećenja kože ili oka, suzbijanje imunološkog sustava i rak kože koji je u porastu među sve mlađom populacijom.

Sunčeva svjetlost sadrži tri tipa ultraljubičastih zraka: UVA, UVB i UVC

UVA zrake uzrokuju starenje i boranje kože i doprinose nastanku raka kože, poput melanoma. Budući da UVA zrake prolaze kroz ozonski sloj (zaštitni sloj atmosfere oko Zemlje), njihovom zračenju smo najizloženiji. UVB zrake su također opasne, uzrokuju opekotine od sunca, katarakte (zamagljivanje očne leće) i imaju negativan učinak na imunološki sustav. Također doprinose nastanku raka kože. Nastanak melanoma, najopasnijeg oblika raka kože, povezan je s ozbiljnim UVB opeklinama koje se najčešće javljaju u dobi do dvadesete godine života. Većinu UVB zraka apsorbira ozonski sloj, ali dovoljno tih zraka prolazi kako bi prouzročilo ozbiljnu štetu. UVC zrake su najopasnije, ali srećom, ozonski omotač ih reflektira pa ne dolaze do Zemlje.
 
Najviše se izlažemo suncu do osamnaeste godine pa je važno da roditelji poučavaju kako sigurno uživati u suncu. Uzimanje odgovarajućih mjera predostrožnosti može uvelike smanjiti šansu djeteta u razvoju raka kože. Treba uzeti u obzir i da je dječja koža do pet puta tanja i ima manje pigmentacije nego koža odraslih pa su i samozaštitni mehanizmi manje razvijeni, stoga je mlada koža posebno osjetljiva na UV zračenje.
 
Važno je da sebe i svoju obitelj pravilno zaštitite od izlaganja suncu i štetnih UVB zraka. Iako su zaštitne kreme dobra zaštita, često zbog nepravilnog i nedovoljnog nanošenja njihova zaštita nije dovoljna pa je od izuzetne važnosti prehranu obogatiti antioksidansima koji će pružiti dodatnu zaštitu.

Antioksidansi štite naše stanice od štetnog djelovanja sunčevog zračenja. U našem tijelu djeluju kao čistači slobodnih radikala čime sprječavaju ili popravljaju već nanesenu štetu tako što blokiraju put slobodnim radikalima. Vitamini C i E doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, dok vitamini A, C i D doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Odličan izbor među dodacima prehrani za djecu su Salvit MultiV žele bomboni u obliku medvjedića s okusom limuna, maline i naranče. Sadrže vitamine koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava i osiguravaju neophodan unos vitamina C i E koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Salvit MultiV – kreme ne smiju biti jedini suncobran vašoj djeci.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.