Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Pablog Što Pablo ljekarnik može učiniti za vas?

Pablog

Što Pablo ljekarnik može učiniti za vas?

Očekujte stručan i individualan pristup s puno znanja i iskustva koje stoji iza svakog našeg savjeta.

Svi članci
Datum objave: 02.11.2017.

Uloga ljekarnika

Ljekarnik je osoba od povjerenja kojemu ste Vi u fokusu. U današnjem dinamičnom i potrošačkom društvu ponekad je teško donijeti odluku za svoje zdravlje bez savjetovanja sa zdravstvenim stručnjakom. Ljekarnik je zdravstveni profesionalac i na raspolaganju Vam je svakodnevno, bez naručivanja, spreman pružiti stručan i kvalitetan savjet. S obzirom na Vaše zdravstveno stanje, životne i prehrambene navike i lijekove koje uzimate, ljekarnik može pronaći stručno i individualno rješenje i odgovore na Vaša pitanja.

Ljekarnik - najdostupniji zdravstveni djelatnik

Ljekarnici i ljekarništvo imaju dugu povijest, a jedna od prvih ljekarni u Europi osnovana je upravo u Hrvatskoj. To je javna ljekarna u Trogiru, osnovana davne 1271. godine. Potom je osnovana Ljekarna „Male braće“ u Dubrovniku 1317. godine, koja je poznata od Amerike do Japana. Farmaceutski fakultet je jedan od prvih fakulteta osnovan na Sveučilištu u Zagrebu, 1882. godine. Danas je poznat kao fakultet koji prima mali broj, isključivo izvrsnih, učenika. Ljekarnici su odgovorni za izdavanje lijekova, savjetovanje o pravilnoj primjeni, sprječavanje interakcija lijekova i krivog propisivanja, savjetovanje i prevenciju nuspojava, savjetovanje o prevenciji oboljenja i samoliječenju itd. Ljekarnik je najdostupniji zdravstveni djelatnik i vratar zdravstvenog sustava. Svakodnevno surađujemo i povezujemo naše bolesnike s liječnicima i drugim stručnjacima u zdravstvenom sustavu.

Pablo ljekarnik u službi zdravlja

Kako bismo pružili što kvalitetniju uslugu, osmislili smo nekoliko stručnih projekata kako bi savjetovanje bilo kvalitetno, profesionalno i individualizirano. Pijete li puno lijekova i bojite se ili ne znate kako se ponašati ako dođe do nuspojave, s punim povjerenjem nam se obratite jer kroz naš Centar za farmakovigilanciju već tri godine savjetujemo pacijente u vezi nuspojava. Početkom 2017. godine pokrenuli smo Program brige o zdravlju koji obuhvaća mjerenja glukoze, kolesterola, triglicerida i krvnog tlaka i savjetovanje o prevenciji i kontroli bolesti. Kroz program Savjetovanja pri prvom izdavanju lijeka, u suradnji s liječnicima obiteljske medicine, pratimo naše pacijente u osjetljivom razdoblju prvog uzimanja lijeka za kroničnu terapiju.

Program brige o zdravlju - 1000 zadovoljnih korisnika!

Početkom 2017. godine pokrenuli smo Program brige o zdravlju kako bismo kao ljekarnici sudjelovali u prevenciji i osvješćivanju o važnosti samokontrole. Kroz svakodnevno iskustvo u radu s velikim brojem pacijenata, primijetili smo da se puno oboljenja moglo pravovremeno spriječiti. Kod kroničnih bolesti, redovitom kontrolom i savjetovanjem sa stručnom osobom može se znatno smanjiti pogoršanje bolesti i povećati kvaliteta života. Program brige o zdravlju obuhvaća skup ljekarničkih usluga usmjerenih na prevenciju bolesti, održavanje zdravstvenog stanja i redovitu kontrolu kroničnih bolesnika.

Cilj Programa je probirnim mjerenjima u ljekarni (Point of care testing) usmjeriti naše korisnike prema ranom otkrivanju bolesti, a oboljelima pomoći sustavno provoditi kontrolu i time poboljšati učinkovitost terapije.

Kako Pablo ljekarnik može pomoći u prevenciji i kontroli bolesti?

U ljekarnama Pablo možete izmjeriti tlak, šećer i masnoće, zajedno s individualiziranim savjetovanjem koje provode naše magistre. Jednostavnim i brzim testiranjem dobivate rezultat koji može uputiti na rizik za razvoj bolesti, a pravovremenim otkrivanjem rizika bolest se može prevenirati. Program je namijenjen svima koji se brinu o svom zdravlju. Naročito je koristan ljudima koji zbog ubrzanog životnog stila traže odgovor na licu mjesta.

Neotkrivena bolest ugrožava zdravlje i narušava kvalitetu života pojedinca, a ako se rizik na vrijeme prepozna, promjenom životnog stila i preventivnim programima može se uvelike unaprijediti zdravstveno stanje. Kod kroničnih bolesnika potrebne su redovite kontrole i praćenje ishoda terapije radi očuvanja i poboljšanja zdravstvenog stanja, kvalitete života i sprječavanja eventualnih pogoršanja u tijeku bolesti.
Za savjetovanje koje uključuje probirna mjerenja obratite se svom ljekarniku i dogovorite termin koji Vam odgovara.

Prijavite nuspojave lijekova!

Naše magistre sustavno prate novosti i educiraju se kako učinkovito prepoznati i upravljati nuspojavama lijekova. Ako sumnjate na nuspojavu lijeka, dodatka prehrani ili medicinskog proizvoda koji koristite, obratite nam se s povjerenjem. Kroz Centar za farmakovigilanciju koji u Pablu djeluje od 2014. godine, kontinuirano se educiramo, stječemo nova znanja i dijelimo iskustva iz svakodnevnog rada. U kontaktu smo s liječnicima opće medicine, kako bismo zajednički pronašli najbolje rješenje za naše pacijente.

Detaljno savjetovanje pri prvom izdavanju lijeka od ključne je važnosti

Ako Vam je propisan novi lijek za kroničnu bolest, razumljivo je da imate mnogo pitanja i nedoumica. Naše magistre će kroz razgovor u okviru Savjetovanja pri prvom izdavanju lijeka razjasniti sva Vaša pitanja, objasnit će Vam kako lijek djeluje, kakav učinak možete očekivati, detalje kod same primjene i kratke, ali bitne savjete kako da Vaša terapija bude što učinkovitija.

Naše magistre su zdravstveni profesionalci i s veseljem će Vas savjetovati o Vašem zdravlju i u dogovoru s Vama pronaći uspješan put do kvalitetnijeg življenja.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.