Početna Pablog Zdravlje i njega žene Zašto toliko volimo proizvod SUNLOVE SKIN +?

Zdravlje i njega žene

Zašto toliko volimo proizvod SUNLOVE SKIN +?

Astaksantin je crveni pigment iz skupine karotenoida i smatra se do deset puta moćnijim antioksidansom od beta-karotena.

Svi članci
Datum objave: 06.06.2023.

Astaksantin – snažan antioksidans koji čuva kožu od sunca

Oksidacijski stres i štetno djelovanje slobodnih radikala glavni su razlozi zašto su našem tijelu potrebni antioksidansi. Budući da s vremenom prirodni obrambeni mehanizmi tijela posustaju, antioksidansi su ti koji se suprotstavljaju pogubnom utjecaju slobodnih radikala. Slobodni radikali u organizmu dovode do oštećenja stanica i DNK, ubrzavaju proces starenja i leže u korijenu stanja poput dijabetesa, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti. I dok ste vjerojatno dobro upoznati sa svim zdravstvenim koristima antioksidansa poput vitamina A, C i E, još jedan snažan prirodni antioksidans je astaksantin, pigment koji jastozima, škampima i drugim ljuskarima daje karakterističnu crveno-ružičastu boju.

Kapsula Almagea položena na pješćanu plažu.

Jači i od beta-karotena

Zajedno s beta-karotenom, luteinom i likopenom, astaksantin se ubraja među karotenoide, prirodne pigmente koji pokazuju snažna antioksidativna svojstva. Iako ima sličnu kemijsku strukturu kao i beta-karoten, već su i male razlike dovoljne za velike prednosti.

Za razliku od beta-karotena, astaksantin ima keto i hidroksilnu grupu na svakom kraju molekule, što doprinosi njegovoj antioksidativnoj snazi.

To je razlog zbog koje astaksantin pokazuje nadmoćnije antioksidativno djelovanje u usporedbi s beta-karotenom (do deset puta jače od beta-karotena i 500 puta jače od vitamina E). Osim toga, astaksantin je topiv u mastima, može proći barijeru mozga i retine i tamo osigurati zaštitni učinak, što beta-karoten i likopen ne mogu.

Prevencija (foto)starenja

Osim što su odgovorni za razvoj upala i oštećenje DNK, slobodni radikali također ubrzavaju proces starenja. Pretjerano izlaganje suncu potiče stvaranje štetnih slobodnih radikala koji vrlo vidljivo oštećuju tkivo kože i uzrokuju razne promjene u vidu hiperpigmentacije, tamnih mrlja, bora i opeklina. Međutim, taj je mehanizam moguće prevenirati djelovanjem iznutra i to kroz unos specifičnih nutrijenata i antioksidanta.

Brojna su istraživanja pokazala kako astaksantin, kao pripadnik skupine karotenoida, može pridonijeti zaštiti stanica i tkiva od fotooksidacije izazvane UV zračenjem. Astaksantin (sam ili u kombinaciji s retinolom) može biti učinkovit u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih suncem, kao što su lipidna peroksidacija, opekline i alergije na sunce.

Žena sa smeđim pjegicama po obrazima.

Istraživanje provedeno u Japanu procijenilo je učinak uzimanja 6 ili 12 mg astaksantina na dan na uzorku od 65 žena. Na kraju terapije od 16 tjedna, kod ispitanica se povećala razina vlažnosti kože i spriječila pojava novih bora, dok se stanje kože lica kod placebo skupine zapravo pogoršalo uslijed izlaganja suncu i drugim vremenskim uvjetima, zaključila je studija iz 2017. godine objavljena u časopisu Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition.

Almagea® SUNLOVE SKIN+ – prijatelj tvoje kože

Almagea® SUNLOVE SKIN+ bogat je visokovrijednim antioksidantima, poglavito vitaminom E i selenom koji doprinose zaštiti stanica kože od oksidativnog stresa. Mješavina ulja sjemenki boreča i argana i ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E uz esencijalne masne kiseline, lutein, koenzim Q10 i selen nalaze se u jednoj kapsuli Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravka.

Posebno se preporučuje tijekom ljetnih mjeseci s obzirom na to da najviše oksidativnog stresa nastaje uslijed sunčevog zračenja.

Proizvod Almagea SUNLOVE SKIN+ pokraj sunčanih naočala

KUPI SUNLOVE SKIN+

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.