Pitajte nas o proizvodu

Sve što vas zanima

Naše magistre odgovorit će najbrže što mogu.

Obavezna polja označena su zvjezdicom

Kozmetika i higijena / (Dermo)kozmetika / Njega lica

Pantexol krema 50 mg/g 25 g

Šifra: 1306
Raspoloživo Pantexol

Pantexol krema potiče zacjeljivanje kože kod površinskih oštećenja ili blažih kožnih nadražaja. Koristi se kao suportivna terapija.

4,68 €
|
35,24 kn
35.24
PDV uključen u cijenu
Besplatna dostava za narudžbe iznad 39,82 € | 300,00 kn

Pantexol krema sadrži 50 mg dekspantenola u 1g kreme. Dekspantenol je sintetski derivat vitamina B5. Primijenjen na kožu, dobro se apsorbira i prevodi u vitamin B5 u stanicama kože te tako potiče zacjeljivanje i epitelizaciju kože.

Primjena

Pantexol krema namijenjena je za lokalno suportivno liječenje oštećene ili iritirane kože. Potiče zacjeljivanje i epitelizaciju kože koja je oštećena (ogrebotinama, opeklinama) ili iritirana (suncem, ultraljubičastim ili rendgenskim zračenjem).

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte liječnika ili ljekarnika.

Doziranje

Uvijek uzimajte ovaj lijek prema uputi o lijeku ili prema preporuci ljekarnika ili liječnika.

Krema se nanosi lokalno na oboljeli dio kože, 1-2 puta na dan, a po potrebi i češće. Nanosite ju u tankom sloju i lagano utrljajte u zahvaćeno područje kože.

Krema se može nanositi na sve dijelove tijela, i one pokrivene i nepokrivene dlakama. Izbjegavati dodir s očima i sluznicama.

Krema je namijenjena samo za lokalnu primjenu te se nanošenje na veće površine kože treba izbjegavati.

Napomene i mjere opreza

U slučaju preosjetljivosti na djelatnu tvar ili neku od pomoćnih tvari iz kreme, nemojte primjenjivati Pantexol kremu. U slučaju pojave reakcije preosjetljivosti tijekom primjene ovoga lijeka, odmah prekinuti liječenje kremom.

Trudnicama i dojiljama se preporučuje savjetovanje s ljekarnikom ili liječnikom prije primjene Pantexol kreme.

Pantexol krema sadrži cetilni alkohol, propilenglikol i parabene koji mogu uzrokovati kožne reakcije i reakcije preosjetljivosti.

Pomoćne tvari

Cetilni alkohol, makrogolcetilstearileter (Emulgade A6; Emulgin B25), dimetikon, glicerolmonostearat 40-55, cetearil etilheksanoat, propilenglikol, metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat, miris, pročišćena voda.

Čuvanje

Čuvati izvan dohvata djece.

Lijek čuvati na temperaturi ispod 25 °C.

Lijek se ne smije primjenjivati nakon isteka roka valjanosti istaknutog na pakiranju. Rok valjanosti nakon prvog otvaranja je 12 mjeseci.

Upute o lijeku

Pantexol krema 50 mg/g 25 g

Česta pitanja

Mogu li kupovati bez korisničkog računa?

Da. Odaberite proizvode koje želite, dodajte ih u košaricu i kod plaćanja unesite podatke za dostavu. Korisnički račun potreban vam je ako želite skupljati bodove za uštedu, te sačuvati sve prošle narudžbe kako bi lakše ponovili narudžbu ili se podsjetili što ste zadnji put kupili.

Što se događa po izvršenoj narudžbi?

Naše magistre će prikupiti sve proizvode i pažljivo ih zapakirati, te predati vašu narudžbu našim dostavljačima. Ovisno o vašoj adresi, kupljeni proizvodi i preparati mogu vam biti na vratima već sljedeći dan, a najkasnije kroz 5 radnih dana.

Mogu li vratiti proizvode koji mi ne odgovaraju?

Naravno - u roku od 14 dana uz predočenje računa, ako su neoštećeni i neotvoreni. Nažalost, ne možemo preuzeti korištene proizvode, osim ako nisu tehnički neispravni, pri čemu vam možemo proizvod zamijeniti ili vam vratiti novac.

Mogu li se proizvodi naručiti telefonom?

Naravno, na broj 01 4870 224. Prilikom narudžbe ostavite nam i vašu email adresu, na koju vam šaljemo ponudu. Čim je uplata vidljiva na našem računu šaljemo vam naručeno.

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnje iznad 80 kuna (10,61 €) donosi vam 1 bod na 10 potrošenih kuna (1,33 €). Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.