Početna Savjetovalište

Dermokozmetičko savjetovanje se izvodi u ljekarni Pablo na adresi Pod zidom 10 u Zagrebu, traje dvadesetak minuta i besplatno je. Svoj termin možete rezervirati pozivom na broj telefona 099 244 2262 ili putem e-maila: [email protected]

Koža, kao naš najveći i najizloženiji organ, ima brojne zadaće poput obrane od prodora bakterija i virusa, regulacije temperature ili kontrole osjeta. No ipak, o koži češće razmišljamo u estetskom smislu: nastojimo usporiti znakove starenje ili otkloniti nepravilnosti, a pritom uvijek dvojimo kojim preparatima postići željeni učinak. Preparati za njegu i zdravlje kože sastavni su dio ponude svih ljekarni i ovim smo savjetovalištem željeli ponuditi potpunu ljekarničku uslugu za sve one koji traže i žele savjet više. Ako vas zanima kako njegovati kožu, usporiti starenje, očuvati zdravlje i dobar izgled kože, rezervirajte termin za besplatno savjetovanje u našem Dermokozmetičkom savjetovalištu.

S obzirom na to da se koža tijekom života mijenja i ima različite potrebe za vlagom, lipidima i esencijalnim nutrijentima, rutina njege kože i proizvodi koji se primjenjuju nikako ne mogu biti isti u svim razdobljima života. Ako je koža zdrava, pravilna njega će joj pomoći da takva i ostane, no različita stanja ili bolesti kože, poput akneične, atopične, hipersenzibilne i osjetljive kože zahtijevaju poseban pristup njezi kože. Kronološko (intrinzično) starenje ne možemo zaustaviti, no odabirom odgovarajuće kozmetike i utjecajem na promjenjive okolišne faktore možemo dulje zadržati mladolik izgled kože i usporiti stvaranje dubljih bora, gubitak volumena i gustoće kože.

Kako se izvodi savjetovanje i kome je namijenjeno?

Savjetovalište je namijenjeno svima koji žele saznati trenutno stanje i tip kože i s obzirom na dobivene rezultate, saznati koje kozmetičke proizvode i dodatke prehrani je poželjno koristiti kako bi postigli ili očuvali zdrav izgled i ljepotu kože. Samo savjetovanje se izvodi na aparatu Skin Test Center MC 1000 proizvođača Courage Kazaka koji koristi sonde pomoću kojih se određuje stupanj hidratacije kože, elastičnost, sebum i transepidermalni gubitak vlage. Nakon mjerenja sondama određuje se tip kože. Kamerom se analiziraju veličina i stanje pora, dubina i uočljivost bora, hiperpigmentacijske mrlje i crvenilo kože. Nakon dobivenih rezultata mjerenja, ljekarnik će s obzirom na tip i trenutno stanje kože dati savjete i preporučiti odgovarajuće proizvode.

Osim analize kože, aparatom je moguće analizirati vlasište i kosu i sukladno mjerenjima preporučiti proizvode koji najbolje odgovaraju tipu vlasišta i kose. Pomoću aparata se određuje fotozaštita, odnosno koliki faktor zaštite od sunca je potrebno nanositi prilikom boravka i izloženosti suncu u određenom podneblju. Na savjetovanje je poželjno doći očišćene kože i bez šminke. Ovim savjetovanjem pacijenti će dobiti preporuku proizvoda koji su prikladni za trenutne potrebe njihove kože i tako će uštedjeti novac i vrijeme na isprobavanje različitih dermokozmetičkih proizvoda koji ne odgovaraju njihovim stvarnim potrebama.