Početna Savjetovalište

Sve češće se okrećemo prirodi i ponovno otkrivamo bogatstvo biljnih vrsta za liječenje tegoba, očuvanje zdravlja i lijepog izgleda.

Tradicionalni biljni lijekovi svojom su višestoljetnom upotrebom u narodnoj medicini opravdali i potvrdili svoju učinkovitost i sigurnost pa ih kao takve priznaju i suvremena medicina i farmacija. Za veliki broj biljaka koje su se odavno koristile, danas postoje kliničke studije koje potvrđuju opravdanost njihovog korištenja kod određenih tegoba.
 
Ljekovitim biljkama ne možemo izliječiti sve, ali njima unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari, jačamo ga, činimo otpornijim i poboljšavamo metaboličke procese. Uz ublažavanje i otklanjanje tegoba, unošenjem ljekovitih biljnih ekstrakata organizmu dajemo vrijedne spojeve poput vitamina i minerala, masnih kiselina i eteričnih ulja koji djeluju zaštitno na organizam, sprječavajući štetne oksidativne procese ili upalne reakcije. Unosom biljnih ekstrakata može se potaknuti detoksikacija organizma što se odražava na ljepotu kože, zdravlje probave i energiju potrebnu za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Izloženost mnoštvu kemijskih spojeva može dovesti do hiperaktivne i osjetljive kože kojoj su potrebne prirodne umirujuće kreme bez kemijskih konzervansa, bojila i parfema. Upravo zbog sve većeg broja pacijenata koji imaju ovakve tegobe s kožom, ljekarna Pablo za svoje korisnike kreira prirodnu Pablo kozmetiku. U njezinoj izradi koriste se certificirani prirodni sastojci poput noćurka, hamamelisa, divlje ruže, smilja i gotu kole.

Što je fitoaromaterapija?

Fitoaromaterapija kombinira znanje fitoterapije i aromaterapije te prirodnim spojevima, biljkama i njihovim eteričnim uljima omogućuje očuvanje zdravlja i zdravog izgleda kože te prevenciju i liječenje mnogih tegoba.

Kome je savjetovalište namijenjeno?

Fitoaromaterapijsko savjetovalište je namijenjeno svima kojima je potreban stručni savjet o tome kako prirodnim sastojcima prevenirati bolesti, izliječiti određene tegobe i njegovati kožu.

Što radimo?

Svakoj osobi pristupamo individualno. Nakon individualnog razgovora o zdravstvenim problemima i savjetovanja o tome kako poboljšati zdravlje ili umanjiti razne zdravstvene tegobe, preporučujemo gotove ili izrađujemo ciljane biljne pripravke potpuno prilagođene pojedinačnom stanju i potrebama. Za izradu pripravaka koriste se ekstrakti ljekovitih biljaka.

Pablo prirodna kozmetika

Savjetovat ćemo vas o ljepšem izgledu kože koja se postiže korištenjem prirodne kozmetike i preporučiti pripravak idealan za vašu kožu. Jedna od krema koja je oduševila naše pacijente je ona s uljem divlje ruže i smiljem, bogata masnim kiselinama, hijaluronskom kiselinom i karotenoidima. Savršena je za suhu, dehidriranu i zrelu kožu, a ima i anti age učinak. Krema s noćurkom i hamamelisom idealna je za njegu kod crvenila i svrbeži kože. Naš balzam za regeneraciju kože zbog prisustva nevena i gotu kole odličan je za njegu suhe, grube i oštećene kože. Posebno su dobro prihvaćeni maslac i suho ulje za tijelo koji zbog bogatstva omega kiselina, vitamina E i antioksidansa njeguju, regeneriraju kožu i štite je od vanjskih utjecaja pa ona postaje nahranjena, mekana i svilenkasta.

Gdje se održava savjetovanje?

Prepoznavajući potrebe naših pacijenata, u zagrebačkoj ljekarni Pablo na adresi Pod zidom 10, organizirali smo, u sklopu Centra za cjelovitu ljekarničku skrb, Fitoaromaterapijsko savjetovalište. Individualni razgovor odvija se u odvojenom prostoru ljekarne. Potrebno je dogovoriti termin, a dužina savjetovanja ovisi o pojedinačnim potrebama.

Svoj termin možete rezervirati pozivom na broj Savjetovališta svakim radnim danom od 08:00 – 15:00 na broj 0992442262 ili putem e-mail adrese: [email protected].