Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Snažna formula za snažan imunitet

U sezoni prehlade i gripe vašem je imunosnom sustavu potreban optimalan unos vitamina i minerala kako bi se mogao zaštititi iznutra!

 

U ovo doba godine, prehlade, viroze i gripa su vrlo učestali. Česte promjene temperature, boravak u zatvorenom prostoru, zagušljivi i grijani prostori idealni su uvjeti za razvoj i prijenos raznih mikroorganizama. Kako bi se što učinkovitije zaštitili potrebno je ojačati imunitet na prirodan način. Pravilna i redovita prehrana nužna je za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, no nažalost, današnja je prehrana neredovita i siromašna nutrijentima. Kako bi se osigurao optimalni unos vitamina i minerala najčešće se preporučuje uzimanje ciljanih multivitaminsko-mineralnih kombinacija.

Na tržištu ima mnoštvo proizvoda pa je potrebno naglasiti kako sve formule nisu jednake!

Razlikuju se po sastavu, količini aktivnih tvari, obliku, pakiranju – važnim faktorima koji utječu na apsorpciju i iskoristivost. Prilikom odabira multivitaminskih formula treba voditi brigu o obliku vitamina i minerala. Prirodne oblike naše tijelo prepoznaje kao svoje i u potpunosti ih iskorištava. Najbolja opcija je ako su ti prirodni oblici i kelirani tj. kombinirani sa aminokiselinama koje se nalaze u našem organizmu.

Specijalne formule multivitamina i minerala u biljnoj bazi, poput Twinlab Dualtabs formule, odabir su za osobe koje se neredovito i nekvalitetno hrane. Dualtabs se posebno preporučuje osobama pod stresom (studenti, poslovni ljudi), starijim osobama, kroničnim bolesnicima i rekonvalescentima te sportašima koji imaju povećane potrebe za vitaminima i mineralima. Zbog svog snažnog sastava predstavljaju optimalnu dopunu prehrani za jačanje imuniteta.

Dualtabs tablete sadrže odvojene vitaminske i mineralne slojeve sa 16 esencijalnih vitamina te 12 minerala. Na ovaj način smanjuje se mogućnost međudjelovanja, a osigurava bolja apsorpcija i iskoristivost. Specijalna tehnologija izrade osigurava postepeno otpuštanje tijekom cijelog dana, pa je dovoljna jedna tableta dnevno. Vitamini B kompleksa posebno su zastupljeni u ovoj formuli jer sudjeluju u svim metaboličkim procesima u organizmu. Od mikroelemenata za imunitet najpotrebniji su selen i cink dok vitamin A pomaže u oporavku sluznice i jača imunitet. Vitamini C i E pružaju snažnu antioksidativnu potporu i jačaju imunitet.
Zaštićena biljna baza kompleksa prirodnih bioflavonoida (rutin i hesperidin) poboljšava apsorpciju i iskoristivost vitamina i minerala iz formule.

Ekstrakti acerole i šipka, bogat su prirodni izvor vitamina C i antioksidansa dok probiotička kultura (Lactobacillus acidophilus) regulira crijevnu floru. Dualtabs sadrži specijalno obloženo željezo koje ne uzrokuje probavne teškoće, a prirodni proteolitički enzimi iz ananasove palme i papaje (bromelain i papain) omogućuju optimalnu razgradnju hrane i bolju iskoristivost hranjivih tvari. Dinamički djeluje na probavu pa se preporučuje uzimanje Dualtabsa nakon obroka. Dualtabs je izrađen od provjerenih i najkvalitetnijih sirovina suvremenim tehnološkim postupcima, a staklena ambalaža nema interakciju sa sadržajem tako da su cjelovitost i kvaliteta proizvoda zajamčeni.

Iz navedenog sastava vidljiva je kompleksnost formule čija svakodnevna primjena osigurava optimalnu nadopunu prehrane i omogućuje bolju apsorpciju hrane, esencijalni proces za održavanje imuniteta i općeg zdravstvenog stanja.

 

 

Cink

Cink je esencijalni mineral neophodan za očuvanje zdravlja imunološkog sustava. Kao esencijalni mineral sastavni je dio najmanje 25 enzima koji sudjeluju u staničnom metabolizmu. Neophodan je za diobu stanice pa se deficit cinka manifestira kod svih stanica koje imaju čestu diobu – imunološki i reproduktivni sustav, kosa, koža, nokti… Nedostatak cinka odražava se umorom, sklonošću infekcijama, usporenim zarastanjem rana, a dugotrajni deficit uzrokuje poremećaje imuniteta te probleme s prostatom i reproduktivnim organima.


Samo u Pablo ljekarnama duo paket (s gratis proizvodom)!