Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Treba vam magnezij, ali ne znate koji odabrati?

Nedostatak magnezija u organizmu ne primijetite sve dok vas tijelo, primjerice, ne zaustavi bolnim grčem u mišiću!

Koliko Magnezija vam je potrebno?

Hrana je bitan izvor magnezija. Magnezij nalazimo u svom zelenom povrću jer je sastavni dio zelenog pigmenta biljaka – klorofila, u avokadu, kokosu, orašastim plodovima, ali i u ostalim namirnicama, posebno bananama, rajčicama, žitaricama i mesu. Unos magnezija dolazi isključivo putem prehrane koja zbog osiromašenog tla sadrži sve manje magnezija. Upravo zato posežemo za dodatnim unosom magnezija putem različitih pripravaka.

Magnezij je jedan od najvažnijih elemenata u našem organizmu čija dnevna potreba iznosi oko 375 mg.

Obratite pozornost koji magnezij uzimate!

Magnezij u različitim proizvodima najčešće dolazi u obliku oksida međutim takav magnezij je slabo iskoristiv u vašem organizmu, zbog toga ga je važno kombinirati sa magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu (do 90%) kako bi najbolje zadovoljili potrebe za magnezijem jer se djelovanje na pojedine sustave u organizmu pojedinih oblika magnezija razlikuje.

Uz ispravne oblike (spojeve) magnezija, za uspješnost djelovanja i sigurnost upotrebe preparata važna je i prisutnost vitamina koji djeluju kao kofaktori u uspostavljanju normalne ravnoteže tog minerala, ujedno utječu na bolju resorpciju, djeluju protuupalno i potpomažu pri normalnom rastu i obnovi stanica. Jedan od glavnih čimbenika koji utječu na apsorpciju i pravilno iskorištavanje magnezija je upravo vitamin B6. Preduhitrite nedostatak magnezija u organizmu i uzmite svoj PLIVIT® Magnezij DUO POWER granule za jednostavnu primjenu bez vode, direktno u usta.

Sadrži kombinaciju sa magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu. Od sada potražite u ljekarnama PLIVIT® Magnezij dostupan u obliku šumećih tableta, te u svega par minuta imate osvježavajuću otopinu vitamina i minerala potrebnih vašem organizmu.