Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Zaštitite svoje oči i vid na vrijeme!

Vid je naše najvažnije osjetilo. Očima primamo 90% svih informacija iz okoline, one imaju više od dva milijuna dijelova i prosljeđuju nam u prosjeku 36.000 informacija u sat vremena.

Kao pomoć za očuvanje vida dobro je svakodnevno unositi hranjive tvari – vitamine, minerale i druge prirodne sastojke koji imaju korisno djelovanje na funkciju vida. Tako se za održavanje normalnog vida preporučuju mineral cink i DHA omega-3 masne kiseline. Za zdravlje očiju korisni su i antioksidansi kao što su bakar, vitamin C i vitamin E zato jer doprinose zaštiti od oksidativnog stresa stanica oka.
Vanjski čimbenici i starenje ostavljaju traga na očima. Ako uzmemo u obzir da su oči jedini organ u ljudskom tijelu koji radi sa 100% mogućnosti bez odmora, danju i noću, jasno je kako zaslužuju poseban tretman.
Statistika nam govori da moderan čovjek danas provodi više vremena nego ikad prije pred digitalnim uređajima:

• 67% osoba u 30-ima provede više od 5 sati dnevno na digitalnim uređajima
• 73% osoba u 30-ima redovito proživljava digitalni zamor oka
• 87% osoba u 20-tima upotrebljava simultano 2 ili više digitalnih uređaja
• 92% milenijalaca upotrebljava drugi uređaj dok gleda TV

 

Zato čuvajte svoje oči i osigurajte im svakodnevno potrebne hranjive tvari.

Za zaštitu očiju tu je Makulin® Blue Protect!

MAKULIN® BLUE PROTECT novi je proizvod iz Dietpharm linije dodataka prehrani koji pod brandom Makulin® već niz godina predstavlja proizvode koji postaju sinonim za očuvanje zdravlja očiju. Sadrži FloraGLO® lutein, zeaksantin, mineral cink i suhi ekstrakt ploda borovnice.

Cink doprinosi održavanju normalnog vida. Borovnica doprinosi zaštiti očiju.