Uz kupovinu Dietpharm magnezija u vrijednosti iznad 10 € stiže ti poklon boca za vodu!* Vrijedi do isteka zaliha 

Početna Zdravlje očiju Ostanite ispred ekrana – bez iritacije očiju!

Zdravlje očiju

Ostanite ispred ekrana – bez iritacije očiju!

Čak 80% ljudi koji svakodnevno rade na računalu pati od zamora očiju, a među njima je i sve više mladih i djece.

Svi članci
Datum objave: 10.05.2021.

U posljednjih 10 godina problem suhog oka, kao izravne posljedice prekomjernog gledanja u ekrane, gotovo se udvostručio. Moderan čovjek danas provodi sve više vremena pred digitalnim ekranima:

  • 67% osoba u 30-ima provede više od 5 sati dnevno na digitalnim uređajima
  • 73% osoba u 30-ima redovito proživljava digitalni zamor oka
  • 87% osoba u 20-tima upotrebljava simultano 2 ili više digitalnih uređaja
  • 92% milenijalaca upotrebljava drugi uređaj dok gleda TV

Ispitivanjem je dokazano da prilikom rada za računalom trepćemo tri puta manje nego obično. Ako uzmemo u obzir da osoba u prosjeku trepne 15 puta u minuti, dolazimo do podatka da tijekom dana trepnemo oko 12.000 puta. To znači da osoba koja radi osam sati za računalom trepne oko 1.400 umjesto 7.000 puta. Prvi simptomi koji se pojavljuju, kao posljedica dugotrajnog gledanja u ekran, jesu crvenilo oba ili jednog oka, peckanje, grebanje odnosno osjećaj pijeska u očima i/ili suzenje očiju.

Kako bi spriječili ove pojave, oftalmolozi često preporučju upotrebu umjetnih suza, odnosno kapi za oči koje daju dodatnu vlažnost oku. Prvotno su se koristile kapi za oči koje sadrže hipromelozu, dok se danas preporučuju kapi s natrijevim hijaluronatom zbog dugotrajnosti filma koji stvaraju na površini oka.

Ako ste korisnik kontaktnih leća, važno je odabrati kapi za oči koje se mogu koristiti bez prethodnog vađenja leća iz očiju.

Proculin Tears Advance kapi za oči vlaže i podmazuju površinu oka i trenutno ublažavaju osjećaj pečenja, iritacije i nelagode uslijed suhoće oka. Ovaj medicinski proizvod sadrži natrijev hijaluronat, poznat i pod nazivom hijaluronska kiselina, koji je prirodni sastojak oka te očima daje vlažnost. Redovnom upotrebom i to u redovnim razmacima od dva sata, ukoliko duže vrijeme provodite pred ekranom, simptomi koji su navedeni smanjuju se, a ponekad i potpuno nestaju.

Proculin Tears Advance kapi za oči ne sadrže konzervanse i stoga su pogodne za korisnike kontaktnih leća, te se mogu koristiti bez prethodnog vađenja leća iz očiju.

Pored redovne upotrebe umjetnih suza sa hijaluronskom kiselinom, koje vraćaju vlažnost oku, preporučuje se konzumacija hrane bogate vitaminima, mineralima, omega-3 masnim kiselinama i luteinom.

Također, kako biste čuvali svoje oči, stručnjaci preporučuju da ekran računala bude pravilno osvijetljen, bez odbljeska i pravilno pozicioniran - udaljen od očiju 50-70 cm, tako da je njegova sredina 10 do 20 cm ispod razine očiju kada gledate ravno.

POVRATAK NA POČETNU STRANICU

Skupljajte bodove bez kartice

Preuzmite Pablo aplikaciju i ostvarite brojne pogodnosti i uštede.

Svaka kupnja iznad  10,61 € donosi vam 1 bod na potrošenih 1,33 €. Popust možete koristiti već kod sljedeće kupnje u Pablo ljekarni i webshopu. 

1 bod = 0,13 €

*Bodovi se ne obračunavaju na proizvode koji su prethodno sniženi više od 10%.

Više o programu vjernosti

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu.