Aktualno

Aktualnosti i novosti iz svijeta zdravlja i vitalnosti

Zimska njega za lijepe ruke

Koža je najveći organ ljudskog tijela koji dolazi u direktan dodir s utjecajima iz okoliša i prva je crta obrane organizma od štetnog djelovanja vanjskih faktora.

Koža ruku razlikuje se od kože na ostalim djelovima tijela. Broj žlijezda lojnica znatno je manji pa ima manje lipida i manja je sposobnost vezanja vlage. Čest dodir s vodom, djelovanje surfaktanata, otapala, kemikalija kao sastojaka raznih sapuna i deterdženata, promjene temperature i mehaničko naprezanje, čemu su ruke redovito izložene, isušuju i oštećuju kožu. Sustavi prirodne zaštite i obnove kože su preopterećeni i sve to dovodi do oštećenja zaštitnog sloja kože.

Najnovija istraživanja potvrđuju da 35 % populacije ima problema sa suhom i oštećenom kožom ruku, što se naročito povećava dolaskom zimskih mjeseci. Hladan zimski zrak, vjetar, nagle promjene temperature okoline, ulazak i izlazak u grijane prostorije, sve ovo iscrpljuje adaptivne mehanizme kože. Zato je izrazito važno čime peremo, njegujemo i štitimo kožu ruku.

Ruke perite prema potrebi, ali izbjegavajte sapune sa agresivnim tenzidima i ostalim surfaktantima, koji skidaju oskudan hidrolipidni sloj s kože ruku, ostavljajući je isušenom i nezaštićenom. Coco glukozid, koji je sastavni dio prirodne i organske kozmetike za pranje ruku i tijela, izuzetno dobro uklanja prljavštinu, ostatke kreme, višak masnoće, te odiže i uklanja površinski sloj odumrlih stanica kože. Koža je nakon pranja mekana i propusna za daljnju njegu. Nakon pranja, kožu ruku je potrebno nahraniti i zaštititi kremom.

Često se u tu svrhu koriste različite vrste maslaca i ulja koji služe kao glavni aktivni sastojci u proizvodima za njegu kože ruku.
Između svih izdvajamo Ghee maslac, koji pokazuje izuzetnu učinkovitost u regeneraciji oštećene kože, hidrataciji, zaštiti i njezi kože ruku.

Višestruke prednosti Ghee maslaca u njezi kože:

• koža ga prepoznaje kao poznatu masnoću jer je najsličniji ljudskom sebumu i zato ima mogućnost upijanja do staničnog nivoa
• sadrži antioksidanse koji sprječavaju nastanak slobodnih radikala, uzročnika oštećenja stanica kože, bogat je vitaminima A, D, E i K
• sadrži blagotvorne kiseline, linolnu i laurinsku – Linolna kiselina djeluje protuupalno i zadržava vlagu u koži,
a Laurinska kiselina sprječava rast bakterija i gljivica
• hrani kožu potrebnim tvarima i stvara zaštitni sloj na koži,
pomaže zadržavanju prirodne količine vlage u koži i održava je uravnoteženom
• ima sposobnost prodiranja kroz kožu u krvotok kojim ulazi u sve dijelove tijela,
hrani ih sadržanim vitaminima te veže i neutralizira toksine u organizmu
• kao transmiter pomaže apsorpciji vitamina, minerala i biljnih sastojaka kroz kožu te je čini lijepom, zdravom i njegovanom.

Preporuka ljekarnika: uvjerite se u djelotvornost Ghee maslaca.
Isprobajte organsku kozmetiku na bazi Ghee maslaca Mirati te riješite problem suhe i oštećene kože ruku.